Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Павло Кириленко: 14 активних парків на Донеччині мають вільний доступ для всіх охочих

Чотирнадцять спортивних локацій у 13 громадах Донецької області відкрито під час першої та другої черг реалізації соціального проєкту «Активні парки», що в контексті президентської програми «Здорова України» покликано зробити спорт ближчим до всіх. Кожен спортмайданчик вже розпочав своє функціонування та чекає на нових відвідувачів.

19 серпня з тим, як організована робота в краматорському парку ім. О.С. Пушкіна, що став першим активним парком Донеччини, ознайомився голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко.

«Активні парки – це нові підходи залучення до активного способу життя людей усіх вікових категорій, стану здоров’я та рівня фізичної підготовки. І наразі вільний доступ для всіх охочих мають 14 локацій у різних громадах Донецької області. Скрізь встановлено інформаційні таблички із нанесеними на них QR-кодами, відсканувавши які можна отримати відеоінструкції для виконання комплексу вправ за власними силами», - зазначив очільник регіону.

З метою створення умов для регулярної фізичної активності, локації мають найпростіше наповнення: «шведську стінку», комплекс брусів і турніків, лавку для динамічних вправ, а також координаційну лінію, вільний простір, сходинки. Біля кожного з елементів – таблички-підказки «Тренуйся тут» з QR-кодами, які ведуть на сайт із завданнями трьох рівнів складності (новачок, середній, профі). Щоб провести індивідуальне тренування, достатньо повторити вправу за віртуальним тренером.

«Важливо, що в кожному парку з п’ятниці по неділю та у святкові дні працюють координатори, які допомагають охочим до спорту організувати їхні заняття. Програма «Здорова Україна» має амбітну мету – збільшити тривалість життя українців. І перший крок до цього кожен може зробити сам – усе необхідне для цього вже є», - наголосив Павло Кириленко.

Нагадаємо, старт соціальному проєкту «Активні парки – локації здорової України» у Донецькій області дали в краматорському парку ім. О.С. Пушкіна 23 липня. У рамках «другої черги» в регіоні відкрито два активних парки в Бахмуті, по одному – у містах Авдіївка, Волноваха, Вугледар, Добропілля, Дружківка, Костянтинівка, Лиман, Мар’їнка, Маріуполь, Покровськ, а також смт Олександрівка.

 
 
 
 
 
 

Більше світлин – на сторінці управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації в Facebookfacebook.com/sportdonoda (за посиланням)

19.08.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах