Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Краматорську відкрили першу в Донецькій області локацію «Активного парку»

23 липня на Донеччині дали старт соціальному проєкту «Активні парки – локації здорової України», що ініційовано Президентом України в 2021 році з метою зробити спорт ближчим до людей. Його головна ідея – щоб кожен мешканець країни, незалежно від території проживання, мав вільний доступ до можливості займатись спортом у будь-який час.

Першою локацією, відкритою в рамках програми «Здорова Україна» у Донецькій області, став краматорський парк культури та відпочинку ім. О.С. Пушкіна. З умовами, що створено для оздоровчої рухової активності різних категорій населення, ознайомилися голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко, Краматорський міський голова Олександр Гончаренко, начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик.

«Символічно, що наш перший активний парк ми відкриваємо в день відкриття Олімпійських ігор у Токіо. У цій Олімпіаді візьмуть участь 14 спортсменів із Донеччини, але ще більше майбутніх олімпійців та чемпіонів серед наших земляків виросте завдяки легкому доступу до занять спортом. Продовжуємо працювати над покращенням здоров’я нації!» – зазначив Павло Кириленко.

Пояснення, як саме функціонуватиме активний парк, надав директор Донецького обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Сергій Головченко. Так, одна локація передбачає наявність таких 6 елементів: «шведської» стінки, комплексу турніків/гімнастичних брусів, лавки для виконання динамічних вправ, сходинок, координаційної лінії та вільного простору. Кожен відвідувач парку за допомогою смартфона може сканувати QR-код, розміщений поруч з елементом, та обрати рівень складності вправ (новачок, середній, профі), що відкриється на сайті. Завдяки онлайн завданням відбувається заняття з віртуальним тренером, спрямоване на розвиток основних рухових якостей: загальна витривалість, сила, спритність, координація, гнучкість, швидкість.

Окрім цього, функціонування активного парку передбачає організацію різноманітних спортивних заходів, а також безоплатний прокат дитячих електромобілів, велосипедів та роликів. Соціальний проєкт має охопити всі куточки України – зокрема, у низці громад на території Донеччини найближчим часом заплановано відкриття ще 13 локацій активних парків.

Координація проєкту покладена на Міністерство молоді та спорту України спільно із Всеукраїнським центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх». Організаційно проведення заходів відбуватиметься за підтримки місцевих центрів «Спорт для всіх» та спортивної спільноти громад.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Більше світлин з заходу – на сторінці управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації в Facebook: facebook.com/sportdonoda (за посиланням)

23.07.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах