Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Активні парки відкрили в Добропіллі та Олександрівці

Соціальний проєкт «Активні парки», який реалізується в рамках президентської програми «Здорова Україна» з метою зробити спорт ближчим до людей, охоплює все більше населених пунктів у Донецькій області. 17 серпня локації для організації оздоровчої рухової активності різних верств населення з’явилися в Добропільській та Олександрівській громадах.

Відкриття нових активних парків відбулося за участю заступника голови Донецької облдержадміністрації Вадима Філашкіна, голови Олександрівської територіальної громади Людмили Борисевич, заступника Добропільського міського голови Олексія Галицького, секретаря Добропільської міської ради Віталія Шевченка, начальника управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимира Мицика.

Відтепер всі охочі матимуть гарну мотивацію для проведення регулярних тренувань у міському парку Добропілля (вул. Першотравнева, 22) і парку селища міського типу Олександрівка по вулиці Ювілейній. Їх наповнення – найпростіше, доступне для відвідувачів будь-якого рівня фізичної підготовки: лавочка, шведська стінка, бруси/турніки, а також координаційна лінія, вільний простір, сходинки. Поруч з елементами розміщено навігаційні таблички «Тренуйся тут» – відсканувавши за допомогою смартфону QR-коди, можна перейти на сайт з відеоуроками та провести заняття з віртуальним тренером. При цьому кожен має змогу обрати рівень складності вправ по своїх силах: «новачок», «середній» або «профі».

Виконання онлайн завдань під час індивідуальних тренувань спрямоване на розвиток основних рухових якостей: загальної витривалості, сили, спритності, координації, гнучкості, швидкості. Вихідними на локаціях працюватимуть координатори, які проводитимуть для місцевих мешканців різноманітні заходи.

Нагадаємо, старт соціальному проєкту «Активні парки – локації здорової України» в Донецькій області дали 23 липня в краматорському парку ім. О.С. Пушкіна. Усього в регіоні планується зробити близько 40 активних парків, протягом першої половини серпня такі локації запрацювали в Авдіївці, Бахмуті, Волновасі, Вугледарі, Дружківці, Костянтинівці, Мар’їнці, Маріуполі, Покровську.

 
 
 
 
 
 
 
 

Більше світлин з заходу – на сторінці управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації в Facebookfacebook.com/sportdonoda (за посиланням)

17.08.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах