Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Маріуполі відкрили активний парк – локацію здорової України

Третьою локацією «Активного парку» в Донецькій області у рамках реалізації програми Президента «Здорова Україна» став парк «Веселка» у Лівобережному районі Маріуполя, відкриття якого відбулося 6 серпня. Раніше такі парки вже запрацювали в Краматорську та Мар’їнці.

З умовами, що створено для оздоровчої рухової активності всіх бажаючих, ознайомилися голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко, Маріупольський міський голова Вадим Бойченко, очільники районних державних адміністрацій та районних рад Донецької області, начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик, директор Донецького обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Сергій Головченко. Маріупольські спортсмени продемонстрували, як правильно і з користю для себе користуватися тренажерами та іншим знаряддям.

«Кожен, незалежно від місця проживання, повинен мати вільний доступ до занять спортом. І такий доступ надають новостворені активні парки. Це – стратегічна робота на оздоровлення нації у довгостроковій перспективі. Працюємо!», - наголосив Павло Кириленко.

Нагадаємо, соціальний проєкт «Активні парки – локації здорової України» покликаний зробити життя українців довшим і якіснішим. Усі парки матимуть три обов’язкові елементи – лавочку, шведську стінку та бруси/турнік, а також три варіативні (сходинки, координаційна лінія та вільний простір). Кожен відвідувач за допомогою смартфона може сканувати QR-код з навігаційних табличок, розміщених поруч, та обрати рівень складності вправ (новачок, середній, профі), що відкриється на сайті. Завдяки онлайн завданням відбувається заняття з віртуальним тренером у будь-який час доби.

Усього в Донецькій області планується зробити близько сорока активних парків, протягом серпня так локації мають відкрити ще в містах Авдіїівка, Бахмут, Волноваха, Вугледар, Добропілля, Дружківка, Костянтинівка, Лиман, Покровськ і смт Олександрівка.

 
 
 
 
06.08.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах