Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Марія Єфремова виборола другий титул чемпіонки Європи

З 14 по 20 червня в місті Самоков (Болгарія) відбувся чемпіонат Європи з боротьби вільної серед кадетів і кадеток віком до 17-ти років, який зібрав національні команди з 31-ї країни Старого Світу. Загалом у Самокові виступили десять україночок і вибороли шість нагород (3+1+2) та здобули кубок за друге місце командного заліку.

У ваговій категорії до 49 кг змагались 17 талановитих борчинь, яких до Самокова делегували Україна, Австрія, Азербайджан, Білорусь, Болгарія, Грузія, Іспанія, Німеччина, Польща, Румунія, Словаччина, Туреччина, Угорщина, Франція, Чехія, Швейцарія, а також Російська Федерація.

Продемонструвавши чудову технічну, тактичну і фізичну підготовку, чемпіонкою Європи стала 15-річна Марія Єфремова (м. Бахмут), кандидат у майстри спорту України, учениця 9-го класу Донецького обласного спеціалізованого коледжу спортивного профілю ім. С.Бубки, представниця Школи вищої спортивної майстерності.

Юна борчиня Донеччини на шляху до звання найсильнішої перемогла усіх суперниць: білоруску Дар'ю Клімович - 3:1 (8:2), росіянку Віолєтту Бірюкову - 3:0 (4:0), полячку Ніколу Моніку Вишнієвську - 4:0 (10:0) і у фіналі турчанку Севім Акбас - 3:1 (10:2). Після яскравої фінальної сутички Єфремова здійснила чемпіонське коло пошани з національним прапором, і на честь її трімфу в Самокові пролунав гімн України.

Нагадаємо, за два тижні до цього Єфремова здобула титул чемпіонки Європи серед дівчат віком до 15-ти років. До міжнародних перемог Марію підготували Максим і Андрій Єфремови, тренери-викладачі Донецького обласного спеціалізованого коледжу спортивного профілю ім. С.Бубки.

З другим європейським титулом - U15 та U17 - юну борчиню та її тренерів привітав директор коледжу ім. С.Бубки Ігор Анушкевич. І побажав подальших успіхів і не зупинятися до досягнтому: "Наступним міжнародним випробуванням для Марії Єфремової буде чемпіонат світу, який відбудеться 19-25 липня в Угорщині. Також за світові титули в Будапешті позмагаються Анастасія Задворна (до 46 кг) і Євгенія Сєдих (до 69 кг). Усі троє - бахмутчанки, які здобувають освіту і тренуються в нашому спортивному коледжі", - зазначив заслужений тренер України.

 
23.06.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах