Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Марія Єфремова виборола титул чемпіонки Європи (U15). Мурат Магомедханов - віцечемпіон

З 27 по 30 травня в місті Софія (Болгарія) відбувся чемпіонат Європи з боротьби вільної серед молодших юнаків і дівчат віком до 15 років. Цей престижний турнір зібрав національні команди з 25-ти країн Старого Світу.
 
У ваговій категорії до 68 кг змагались 11 перспективних юнаків з України, Білорусі, Болгарії, Вірменії, Грузії (двоє представників), Молдови, Польщі, Румунії, Туреччини, а також Російської Федерації.
 
Донецьку область у складі збірної команди України гідно представив Мурат Магомедханов (смт Андріївка Волновахського району, тренери - Сергій Попов, Павло Борисенко). 
 
Вихованець Обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи Донецької обласної територільної організації ВФСТ "Колос" провів на чемпіонаті чорити сутички, в яких здобув три перемоги. 
 
Представник Донеччини стартував у кваліфікації, де достроково переміг білоруса Арцьома Сароку - 4:0 (11:0). У чвертьфіналі подолав спротив вірменіна Разміка Єпремяна - 3:1 (4:1), а у півфіналі розібрався з грузином Лукою Кваташидзе - 3:0 (5:0). І лише у фінальній сутичці поступився Амалу Кереітову з Російської Федерації - 0:4 (0:11). 
 
У підсумку Мурат Магомедханов став віцечемпіоном Європи серед молодших юнаків. Загалом у Софії-2021 юні українці змагались у десяти вагових категоріях, вибороли десять нагород (0+4+6) і здобули престижний кубок за друге місце командного заліку. 
 

 
У ваговій категорії до 50 кг змагались 17 талановитих борчинь, яких до Софії делегували Україна, Білорусь, Болгарія, Греція, Іспанія, Італія, Латвія, Молдова, Польща, Румунія, Сербія (дві представниці), Словаччина, Туреччина, Угорщина, а також Російська Федерація (дві представниці). 
 
Продемонструвавши неабияку технічну, тактичну і фізичну підготовленість, чемпіонкою Європи стала кандидат у майстри спорту України Марія Єфремова (м. Бахмут), учениця 9-го класу Донецького обласного спеціалізованого коледжу спортивного профілю ім. С.Бубки.
 

 
У прагненні до звання найсильнішої борчині Марія Єфремова поклала на лопатки усіх соперниць: італійку Фабіану Рінеллу - 4:1 (14:4), росіянку Віолєтту Бірюкову - 4:0 (11:0), сербку Міліку Секулович - 4:0 (10:0) і у фіналі білоруску Аліну Кожину - 4:0 (10:0).
 
Після яскравої фінальної сутички борчиня Донеччини здійснила чемпіонське коло пошани з нашим національним прапором, і на честь її трімфу в Софії пролунав гімн України.
 
До гучної міжнародної перемоги нашу чемпіонку підготували тренери-викладачі Донецького обласного спеціалізованого коледжу спортивного профілю ім. С.Бубки: Максим, Андрій і Ганна Єфремови.
 
Загалом в Софії україночки змагались у десяти вагових категоріях і вибороли вісім нагород (4+2+2). У підсумку наші дівчата здобули кубок за друге місце командного заліку.
 

 
На шляху додому на юну чемпіонку та її тренерів чекав приємний сюрприз - урочиста зустріч на залізничному вокзалі Костянтинівки. Директор коледжу ім. С.Бубки, заслужений тренер України Ігор Анушкевич привітав сім'ю Єфремових з першим європейським титулом і побажав: насамперед - добряче відпочити, а надалі - не скидати обертів! 
 
Адже незабаром Марія має повернутися до Болгарії задля нового, більш складного випробування. Чемпіонат Європи серед юніорок віком до 17-ти років відбудеться 14-20 червня 2021-го.
 
04.06.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах