Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


«Велике будівництво»: спорткомплекс у Лимані сприятиме вихованню нових чемпіонів у велоспорті

Одним із іміджевих інфраструктурних проєктів, який реалізується на Донеччині в рамках президентської програми «Велике будівництво», є спорудження в місті Лиман єдиного подібного в Україні велоспортивного комплексу. Його унікальність – це сучасна траса BMX, що першою в державі має отримати відповідну сертифікацію. Окрім формування спеціалізованого треку, наразі на об’єкті активно відбувається благоустрій території.

27 травня робочу нараду щодо дотримання термінів будівництва, яке має завершитися в поточному 2021 році, провели заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін і начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик.

Нагадаємо, що починаючи з серпня 2020 року зведення об’єкту виконує підрядна організація ТОВ «БУДТЕХМАШ». На початок 2021-го споруджено триповерхову будівлю гуртожитку, де передбачені тренажерний зал, медичний і масажний кабінети, конференц-зала, їдальня та кімнати для проживання спортсменів, тренерсько-викладацького й суддівського складу. Найближчими днями очікується поставка необхідних меблів і устаткування.

Облаштування безпосередньо велосипедного треку відбувається в консультаційному режимі з тренерами національної збірної в дисципліні «BMX». Він включає стартову рампу заввишки 5 метрів і трасу з трьома віражами та чотирма прямими, і станом на сьогодні активно ведеться формування другого віражу й другої прямої.

Для комфортного перебування юних спортсменів та досвідчених майстрів виконується благоустрій території. Так, проходять роботи з монтажу металоконструкцій для трибун на 400 місць, встановлюються мачти для освітлення території треку, триває укладання тротуарної плитки.

Відзначимо, що головною метою будівництва спорткомплексу в місті Лиман, що відбувається за кошти обласного бюджету, є відновлення повноцінної діяльності Обласної спеціалізованої ДЮСШ олімпійського резерву з велосипедного спорту після переміщення закладу з Донецька. На спеціалізованому треку в дисципліні «BMX» проходитимуть підготовку діти з 6 років, також планується проведення навчально-тренувальних зборів за участю спортсменів збірної України і змагань різного рівня.

27.05.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах