Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


«Велике будівництво»: велоспортивний комплекс у Лимані матиме сучасні умови для тренувань і змагань

Спорудження сучасного спорткомплексу в місті Лимані, що відбувається в контексті президентської програми «Велике будівництво», дозволить вивести на новий рівень розвиток велосипедного спорту як у регіоні, так і загалом в Україні. У першу чергу це стосується дисципліни «BMX» – на спеціалізованому треку проходитимуть підготовку діти з 6 років та підвищуватимуть майстерність досвідчені спортсмени.

21 травня з ходом реалізації проєкту, який фінансується за рахунок обласного бюджету, ознайомилися заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін і начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик.

Будівництво триває з серпня 2020 року. За цей час проєкт підлягав коригуванню, до оновленого варіанту включено додаткові роботи, що виникали в процесі зведення велокомплексу, та нові об’єми робіт, яких не було в початковій ПКД. За результатами процедур закупівлі укладено відповідні договори між замовником – комунальним закладом «Обласна спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву з велосипедного спорту» – і переможцем тендеру ТОВ «БУДТЕХМАШ».

Так, задля оснащення триповерхового гуртожитку, де функціонуватимуть тренажерний зал, медичний і масажний кабінети, конференц-зала та їдальня, найближчим часом привезуть меблі й устаткування (оргтехніка, спортивний інвентар). Також новим договором передбачається зведення трибун на 400 місць, облаштування зовнішнього освітлення території об’єкту і треку, встановлення системи відеоспостереження.

Паралельно триватиме формування із суглинку велотраси BMX, яка включає три віража та чотири прямих, зроблять заливку бетоном спуску стартової рампи заввишки 5 метрів. Темпи виконання зазначених робіт залежать від сприятливих погодних умов.

Окрім цього, з метою комфортного перебування спортсменів, тренерсько-викладацького й суддівського складу на об’єкті збудовано котельню для опалення гуртожитку, виконується укладання тротуарної плитки в рамках благоустрою території, завершується внутрішнє облаштування господарської споруди з гаражем для одного автомобілю та приміщенням для ремонту і зберігання велосипедів. 

 
 
 
 
21.05.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах