Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Олімпійську ліцензію в настільному тенісі здобув спортсмен Донеччини Коу Лей

Атлети Донецької області продовжують боротьбу за потрапляння до збірної України, що в липні 2021 року поїде на Ігри XXXII Олімпіади в Токіо. Сьомим представником регіону, який здобув таке право 24 квітня на Європейському відбірковому турнірі з тенісу настільного в португальському місті Гімарайнш, став майстер спорту України міжнародного класу Коу Лей.

Для 33-річного спортсмена путівка на Олімпійські ігри виявилася третьою в кар’єрі – він був учасником Ігор-2008 у Пекіні, а також Ігор-2016 у Ріо-де-Жанейро, де дійшов до 1/8 фіналу. При цьому, щоб потрапити на престижні змагання, українцю кожного разу доводилося проходити непросту кваліфікацію.

На турнірі в Португалії, який був останнім шансом вибороти олімпійську ліцензію в одиночному розряді з настільного тенісу серед чоловіків, Коу Лей переможно провів три матчі. У першому та другому наш спортсмен з рахунком 4:0 переміг Седріка Нуйтінка з Бельгії (14:12, 11:8, 11:8, 14:12 за партіями) та Самуеля Кульчицькі з Польщі (11:9, 11:5, 11:5, 15:13), а у вирішальному раунді був сильнішим за Рареса Сіпоса з Румунії – 4:2 (11:9, 11:7, 11:9, 4:11, 5:11, 11:6).

Відзначимо, що раніше серед представників Донеччини ліцензії на ХХХІІ літні Олімпійські ігри здобули борець вільного стилю Олександр Хоцянівський та представниця кінного спорту Інна Логутенкова, також олімпійські нормативи виконали легкоатлети Ольга Саладуха (потрійний стрибок), Мар’ян Закальницький (спортивна ходьба на 50 км), Олександр Сітковський і Вікторія Калюжна (марафон).

Відео виступів Коу Лея на відбірковому турнірі в Португалії можна переглянути за посиланнями: матч із Седріком Нуйтінком – youtu.be/glCsxqEQZPM, матч із Самуелем Кульчицькі – youtu.be/s3HIWb_JRXE, матч із Раресом Сіпосом – youtu.be/ynbUZwke2vY.

 
 

Фото – ETTU (European Table Tennis Union)

24.04.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах