Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


На Донеччині обговорили організацію роботи спортивного карате

Шлях до плідної співпраці на території Донецької області двох версій карате – WKF (буде представлене на Іграх XXXII Олімпіади в Токіо) і JKS – став темою для наради, що відбулася в Краматорську.

До обговорення долучилися начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик, президент Української федерації карате Іван Дутчак, президент Всеукраїнської громадської організації «Українська асоціація карате» Олексій Левадний, відповідальний секретар Відділення Національного олімпійського комітету України в Донецькій області Дмитро Подопригора, радник відокремленого підрозділу Всеукраїнської громадської організації «Українська асоціація карате» в Донецькій області» Дмитро Швидченко.

«Між управлінням та всеукраїнськими федераціями укладено тристоронні угоди про співробітництво. У свою чергу, Українська федерація карате і Українська асоціація карате сьогодні здійснюють заходи, спрямовані на спільну діяльність в розвитку спорту. Таким чином, нагальним є обговорення цього питання на рівні Донецької області – управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації і регіональне відділення НОК України готові всіляко сприяти ефективній інтеграції двох версій карате», - зазначив Володимир Мицик.

Щодо роботи філії Української федерації карате «Донецька обласна федерація карате» доповіли її керівник Олександр Чайка та старший тренер Донецької області з карате серед дорослих і кадетів U17 Вікторія Афендікова. Так, станом на початок 2021 року кількість членів федерації складає 619 осіб, вид спорту розвивається в містах Маріуполь, Слов’янськ, Краматорськ, Дружківка та Бахмут. На міжнародному турнірі, який відбувся у лютому 2020 року в Берліні, у складі збірної команди України нагороди здобули Богдан Чабан, Ніка Афендікова та Кирило Чабан. До календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів регіону на 2021 рік внесено 20 змагань, серед яких відкритий Кубок області та відкритий чемпіонат області. Українською федерацією карате передбачено проведення двох чемпіонатів України, у травні та в жовтні.

Про діяльність відокремленого підрозділу Всеукраїнської громадської організації «Українська асоціація карате» в Донецькій області (карате JKS) розповів його керівник, заслужений тренер України Ігор Шалаумов. Він зазначив, що станом на сьогодні кількість членів підрозділу складає близько 600 осіб, які займаються в містах Маріуполь, Краматорськ, Бахмут, Костянтинівка, Мирноград, Слов’янськ, Дружківка, а також смт Верхньоторецьке. На чемпіонаті світу 2019 року володарями медалей стали Єлизавета Татаренко, Ілля Пархоменко, Владислав Маглей та Єгор Волошин. У 2018 році до складу збірної команди України від Донеччини увійшли 12 спортсменів, у 2019 році – 14 спортсменів, у 2020 році – 13 спортсменів. Найближчим стартом, що дозволить перевірити готовність представників карате JKS, стане чемпіонат України, який пройде в місті Бахмут 23-25 квітня.

Президент Української федерації карате Іван Дутчак і керівник Української асоціації карате Олексій Левадний зауважили, що інтеграція вже відбувається на національному та регіональному рівнях. При цьому УФК і УАК надалі працюватимуть як окремі організації, але фізично розвиватимуть українське карате в одному напрямку. Співпрацею передбачаються: двостороння підтримка, можливість участі спортсменів у подіях двох організацій, визнання кваліфікаційних норм та інше.

 
 
 
19.04.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах