Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Велике будівництво: спорткомплекс у Лимані матиме сучасні умови для розвитку велоспорту

Навчально-тренувальні збори за участі вихованців обласної спортшколи та збірної України, а також змагання різних рівнів зможе приймати сучасний велокомплекс у місті Лиман Донецької області, зведення якого проходить у контексті національної програми «Велике будівництво». Наразі основним акцентом визначено формування спеціалізованої велосипедної траси BMX.

15 квітня якість робіт і слідування графіку їх виконання на об’єкті перевірили заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін і начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик.

Так, за термін з серпня 2020 року підрядною організацією ТОВ «БУДТЕХМАШ» споруджено триповерхову будівлю гуртожитку, де передбачені тренажерний зал, медичний і масажний кабінети, конференц-зала, їдальня та кімнати для проживання спортсменів, тренерсько-викладацького й суддівського складу. Станом на сьогодні тут виконано внутрішнє облаштування, фасадні роботи, розпочато зведення ґанків, які матимуть пандуси з метою забезпечення доступності споруди для маломобільних груп населення.

Велосипедну трасу BMX поруч зі стартовою рампою заввишки 5 метрів, яка передбачає три віража та чотири прямих, буде сформовано зі спеціального ґрунту – суглинку. Саме на це найближчим часом спрямують основні сили. Паралельно відбуватиметься внутрішнє оздоблення в господарській будівлі з гаражем та приміщенням для ремонту і зберігання велосипедів.

Відзначимо, що головною метою будівництва спорткомплексу в місті Лиман є відновлення повноцінної діяльності Обласної спеціалізованої ДЮСШ олімпійського резерву з велосипедного спорту після переміщення закладу з Донецька. Спортшкола має відділення в Бахмуті, Краматорську, Лимані, Маріуполі, Слов’янську, де 14 тренерів охоплюють 235 спортсменів. Завдяки введенню об’єкту в експлуатацію на кінець 2021 року передбачається збільшення контингенту учнів до 310 осіб, а також проведення відкритого обласного турніру в дисципліні «ВМХ racing».

 
 
 
 
 
15.04.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах