Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У ході будівництва велокомплексу в Лимані завершують спорудження триповерхового гуртожитку

В контексті програми «Велике будівництво», що була ініційована президентом України Володимиром Зеленським, триває зведення сучасного комплексу з велосипедного спорту зі спеціалізованою трасою ВМХ у місті Лиман Донецької області. Наразі на завершальний етап вийшли роботи щодо зовнішнього оздоблення гуртожитку.

26 березня з ходом реалізації проєкту, який фінансується за рахунок обласного бюджету, ознайомилися заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін і начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик.

У спілкуванні з представниками ТОВ «БУДТЕХМАШ» – підрядної організації, що веде будівельні роботи з серпня 2020 року – було наголошено щодо якості й термінів спорудження єдиного подібного в Україні спортивного об’єкту, обговорено нагальні питання та шляхи їх вирішення.

Станом на сьогоднішній день у рамках зведення триповерхової будівлі гуртожитку зроблено внутрішнє облаштування та завершується виконання фасадних робіт. Тренажерний зал, медичний та масажний кабінети, конференц-зала, їдальня та кімнати для проживання спортсменів, тренерсько-викладацького та суддівського складу тепер чекатимуть на поставку відповідних меблів та обладнання. Об’єкт передбачає доступність для маломобільних груп населення.

Для опалення гуртожитку збудовано котельню і змонтовано зовнішнє газопостачання. Зроблено основу господарської споруди з гаражем та приміщенням для ремонту і зберігання велосипедів. Паралельно за сприятливих погодних умов продовжиться облаштування траси BMX – поруч зі стартовою рампою заввишки 5 метрів з’являться три віража та чотири прямих.

Відзначимо, що головною метою будівництва велокомплексу є відновлення повноцінної діяльності Обласної спеціалізованої ДЮСШ олімпійського резерву з велосипедного спорту в місті Лиман після переміщення закладу з Донецька. Новий велотрек дозволить готувати в дисципліні «ВМХ racing» спортсменів з 8 років, при цьому даючи юнакам і дівчатам базові навички для виступу в інших видах велоспорту, проводити навчально-тренувальний процес, у тому числі за участю національної збірної, змагання різного рівня.

 
 
 
 
 
26.03.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах