Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


«Олімпійський чат» у Новоселівці з видатним скелелазом Донеччини Даниїлом Болдиревим

11 лютого учні навчально-виховного комплексу селища міського типу Новоселівка, що на Донеччині, стали учасниками Всеукраїнського спортивно-інтерактивного проєкту для дітей і молоді #OlympicLab. Цього разу Відділення НОК України в Донецькій області реалізувало напрямок «Чат з чемпіонами та навички лідерства».

Школярі радо зустріли видатного спортсмена регіону та країни – заслуженого майстра спорту зі скелелазіння, чемпіона та рекордсмена світу 2014 року, чемпіона Європи 2020 року Даниїла Болдирева. Його називають українським «людиною-павуком» – він перший у світі скелелаз, який у дисципліні «швидкість» показав результат менше 6 секунд.

Хлопців і дівчат у їх прагненні до пізнання олімпійських цінностей підтримали секретар Лиманської міської ради Надія Ляшко, директор Школи вищої спортивної майстерності, член виконкому Відділення НОК України в Донецькій області Крістіна Русінова, фахівець Відділення НОК України в Донецькій області Карина Ваноян, начальник управління освіти, молоді та спорту Лиманської ОТГ Надія Діденко, президент обласної федерації альпінізму і скелелазіння «Донбас» Ігор Носаченко, директор ДЮСШ м. Лиман Вадим Мовчан.

Спілкуючись зі школярами, Даниїл розповів про свій спортивний шлях і досягнення, корисність для здоров’я занять таким видом спорту, як скелелазіння. Дітей цікавили перші кроки спортсмена, його нагороди та рекорди, кількість відвіданих країн, і жодне запитання не залишилося без детальної відповіді.

 
 
 

Не менш захоплюючою стала і практична частина заходу. На сучасному скеледромі, що було відкрито у Новоселівці в лютому 2019 року, свою майстерність продемонстрували вихованці тренера Дмитра Гайдукова. За вправністю юних спортсменів уважно стежив і запрошений гість Даниїл Болдирев. Видатний скелезаз супроводив тренування практичними порадами та запропонував дітям пройти «трасу чемпіона» із використанням тільки тих зачепів, що позначив сам.

 
 

Найактивніших хлопців і дівчат Болдирев заохотив подарунками від Національного олімпійського комітету України, який спільно з Coca-Cola Foundation є ініціатором та засновником проєкту #OlympicLab, та передав до бібліотеки навчально-виховного комплексу книгу «Олімпійське сузір’я». На завершення заходу відбулась фотосесія, усі бажаючі мали нагоду взяти автограф і зробити селфі з чемпіоном.

 
 
12.02.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах