Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


На засіданні з питань паралімпійської підготовки обговорили підготовку плавців Донеччини

21 січня в режимі онлайн відбулося друге в 2021 році засідання з питань паралімпійської та дефлімпійської підготовки, на якому розглянули підготовку плавців Донецької області з ураженням опорно-рухового апарату, вадами зору, розумового та фізичного розвитку.

Начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик зауважив, що відповідно до наказу Міністерства молоді та спорту України список кандидатів на участь у Паралімпійських іграх, які планується провести в Токіо з 24 серпня по 5 вересня, включає 331 спортсмена та 6 спортсменів-лідерів з 17 видів спорту. Серед них Донецьку область представляють 26 осіб з 7 видів спорту: 16 спортсменів – плавання, 4 спортсмена та 1 спортсмен-лідер – легка атлетика, по 1 спортсмену – бадмінтон, велосипедний спорт, веслування академічне, волейбол сидячи, пауерліфтинг.

«Плавці-паралімпійці Донецької області завжди гідно виступали на міжнародних змаганнях, і я сподіваюсь, що на майбутніх Іграх на їх честь також підніматиметься прапор України та лунатиме державний гімн. І ми радо зустрінемо наших спортсменів та тренерів на рідній землі, заохотивши високі досягнення грошовими винагородами», - зазначив Володимир Мицик.

Заслужені тренери України з плавання Андрій Казначеєв та Василь Лисенко доповіли, що для участі в Паралімпійських іграх спортсменам-кандидатам від Донецької області ще необхідно буде пройти класифікацію та кваліфікацію. На сьогоднішній день претендентами на Токіо, згідно наказу Мінмолодьспорту, є представники міста Слов’янськ Віктор Смирнов, Сергій Кліпперт, Андрій Трусов, Юрій Дворський, Ігор Німченко, Олексій Муравщіков, Владислав Іванов, Анастасія Сапель, Максим Грицько, Максим Чернов, представники Маріуполя Данило Чуфаров, Олександр Комаров, Ярослав Семененко, Ярина Матло, Василь Крайник, представниця Соледару Вероніка Коржова.

Основну підготовку до Паралімпійських ігор плавці Донеччини проходитимуть на базі басейну в місті Кам’янське Дніпропетровської області. Збори там розпочалися з 10 січня поточного року, і майже безперервно мають тривати до чемпіонату Європи, що планується провести 10-22 травня у Фуншалі (Португалія). Поточні питання фінансового та медичного забезпечення здійснюватимуться в координації з Донецьким регіональним центром «Інваспорт», Донецькою обласною ДЮСШ для осіб з інвалідністю та Обласним лікарсько-фізкультурним диспансером.

Додамо, що з переліку плавців – кандидатів на участь у Паралімпійських іграх щомісячна стипендія з обласного бюджету в 2021 році передбачена для 7 спортсменів: заслужених майстрів спорту України Віктора Смирнова, Сергія Кліпперта, Олександра Комарова, Ярослава Семененка, майстрів спорту України міжнародного класу Андрія Трусова, Василя Крайника, майстра спорту України Ігоря Німченка, а також заслужених тренерів України Андрія та Світлани Казначеєвих.

 

22.01.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах