Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


До Олімпійських ігор в Токіо готуються 13 легкоатлетів Донеччини

21 січня під головуванням начальника управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимира Мицика проведено онлайн-засідання Координаційної ради з питань олімпійської підготовки та забезпечення олімпійців Донецької області.

Засідання розпочалось з вітання ювіляра: своє 70-річчя відзначив Павло Задорожний, тренер-викладач з легкої атлетики Донецького обласного спеціалізованого коледжу спортивного профілю ім. С. Бубки, стаж роботи якого у сфері фізичної культури складає 49 років. Володимир Мицик привітав Павла Івановича з «повноліттям» і вручив лист подяки управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації. Директор коледжу Ігор Анушкевич і колеги-співробітники коледжу ім. С.Бубки побажали ювілярові міцного здоров’я, наснаги, подальшої плідної праці і нових вихованців, які прославлятимуть Україну на Олімпійських іграх.

«На рівні регіону затверджено перелік із 38 спортсменів з 13 видів спорту, які претендують на участь в Олімпійських іграх у Токіо, що мають пройти влітку цього року. У цьому списку 13 чоловік представляють легку атлетику, яка завжди була у нас продуктивною і результативною. Сьогодні ми розглянемо кандидатів-легкоатлетів і проблемні питання, які виникають у процесі підготовки», – зазначив у вступному слові голова Координаційної ради Володимир Мицик, перший заступник голови Відділення Національного олімпійського комітету України в Донецькій області.

Старший тренер-викладач відділення легкої атлетики Школи вищої спортивної майстерності Костянтин Степанцов детально розповів про підготовку, потенціал і спортивні плани кожного з 13-ти легкоатлетів, які є кандидатами на участь в Іграх XXXII Олімпіади у м. Токіо (Японська Держава).

Про медико-наукове та медико-біологічне супроводження підготовки легкоатлетів-кандидатів на участь в Олімпійських іграх доповів головний лікар Обласного лікарсько-фізкультурного диспансеру Антон Діденко.

До обговорення порядку денного долучилися: директор комунального закладу «ДОСКСП ім. С.Бубки» Ігор Анушкевич; президент Федерації легкої атлетики Донецької області Віктор Лис; директор Обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи Костянтин Кірпулянський; координатор з розвитку легкої атлетики, віцепрезидент Федерації легкої атлетики Донецької області Тетяна Серорез.

У онлайн-конференції також взяли участь: заступник голови Координаційної ради, директор Школи вищої спортивної майстерності Крістіна Русінова; секретар Координаційної ради, заступник директора Школи вищої спортивної майстерності Олена Кордюкова; начальник відділу фізкультурно-спортивної роботи управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Марина Будовій; головний спеціаліст-юрисконсульт відділу організаційно-кадрової роботи управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Ольга Ясінко.

Нагадаємо, до списку спортсменів Донецької області – кандидатів на участь у ХХХІІ літніх Олімпійських іграх 2020 року в м. Токіо (Японська Держава) на 2021 рік входять 38 спортсменів з 13 видів спорту.

Легка атлетика представлена 13 кандидатами: Ольга Саладуха, Олександр Сітковський, Олексій Поздняков, Аліна Логвиненко, Марія Миколенко, Наталя Семенова, Вікторія Ткачук, Юлія Чумаченко, Артем Коноваленко, Мар’ян Закальницький, Вікторія Калюжна, Сергій Смелик, Олександр Малосілов, серед яких олімпійський норматив виконали Ольга Саладуха та Олександр Сітковський. Спортсмени є представниками трьох міст: Бахмут – 8 осіб, Дружківка – 4 особи, Маріуполь – 1 особа.

 
 

До складу спортсменів-кандидатів для участі в Іграх ХХХІІ Олімпіади 2020 року в м. Токіо (Японська Держава), затвердженого наказом Мінмолодьспорту № 2823 від 29.12.2020, входять 9 осіб:
- елітна група: Ольга Саладуха;
- провідна група: Олександр Сітковський, Олексій Поздняков, Аліна Логвиненко, Марія Миколенко, Наталя Семенова, Вікторія Ткачук, Юлія Чумаченко;
- перспективна група: Артем Коноваленко.

Із переліку легкоатлетів, які є кандидатами на участь в Олімпійських іграх, стипендію з обласного бюджету в 2021 році будуть отримувати 12 чоловік (у резерві – Юлія Чумаченко, Кирило Приходько):
- у розмірі 6 прожиткових мінімумів: Аліна Логвиненко, Ольга Саладуха, Наталя Семенова, Олександр Сітковський, Сергій Смелик, Вікторія Ткачук, Мар’ян Закальницький;
- у розмірі 4 прожиткових мінімумів: Вікторія Калюжна, Артем Коноваленко, Олександр Малосілов, Марія Миколенко, Олексій Поздняков.

Кандидатами на призначення стипендій тренерам Донецької області з легкої атлетики на 2021 рік є 6 осіб (у резерві – Вадим Чумаченко):
- у розмірі 3 прожиткових мінімумів: Анатолій Бойко, Костянтин Степанцов, Олександр Шевченко, Олена Чумак;
- у розмірі 2 прожиткових мінімумів: Тетяна Серорез, Михайло Марченко.

 
21.01.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах