Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Борчині Донецької області здобули дві «бронзи» на Кубку світу в Белграді

З 12 по 18 грудня столиця Сербії Белград стала місцем проведення індивідуального Кубку світу з трьох стилів боротьби, що в зв’язку з пандемією коронавірусу був покликаний замінити традиційний чемпіонат світу.

Донецьку область у складі збірної команди України успішно представили дві спортсменки – досвідчена Аліна Бережна та дебютантка міжнародних змагань серед дорослих Катерина Зелених, які за підсумками виступів стали бронзовими призерками.

Заслужений майстер спорту України, чемпіонка світу та Європи родом із Торецька Аліна Бережна (у дівоцтві Махиня) гідно провела три поєдинки у ваговій категорії 68 кг. Спортсменка довела свою перевагу над переможницею Балканського чемпіонату Несрін Бас із Туреччини, після чого у півфіналі також показала чудову боротьбу, проте судді за рахунку 6:6 віддали перевагу за якістю оцінок її суперниці Меерім Шуманазаровій з Киргизстану. У втішній сутичці за «бронзу» Аліна не залишила шансів для Анни Садчанки з Білорусі, достроково вигравши за балами – 10:0.

19-річна Катерина Зелених із Бахмута, яка за досягнення на юніорських чемпіонатах світу та Європи 2019 року отримала звання майстра спорту України міжнародного класу і була включена до складу Донецької обласної штатної команди резервного спорту, у Белграді піднялася на третю сходинку п’єдесталу у ваговій категорії 59 кг. Першу сутичку проти учасниці Олімпійських ігор-2016 і віцечемпіонки Європи-2017 Маріани Чердивара-Єсану з Молдови наша борчиня вела з рахунком 11:4, проте на останній хвилині, пропустивши контрприйом у партері, зазнала поразки на туше. Далі Катерина зустрілась із віцечемпіонкою Середземноморських ігор та бронзовою призеркою чемпіонату Європи U23 з Туреччини Еліф Янік, здобувши дострокову перемогу з рахунком 10:0.

Додамо, що всього в Сербії жіноча збірна України отримала шість медалей (1 золоту, 1 срібну та 4 бронзових), і це дозволило їй посісти 2 місце в загальнокомандному заліку серед 27 країн.

 
 
 
 
18.12.2020

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах