Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Володимир Мицик: карантинні обмеження не відміняють розвиток спорту Донеччини

10 грудня в режимі онлайн під головуванням начальника управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимира Мицика відбулося традиційне обговорення нагальних питань роботи сфери, що проходить кожного місяця за технологією Cisco Webex.

Спочатку спілкування провели в рамках відеоконференції за участю керівників органів управління фізичною культурою та спортом міськвиконкомів, рад об’єднаних територіальних громад, райдержадміністрацій, військово-цивільних адміністрацій, керівників місцевих організацій фізкультурно-спортивної спрямованості, після чого перейшли до розгляду питань порядку денного розширеної апаратної наради з керівниками обласних спортивних організацій. Окрім цього, попередньо обговорили списки спортсменів і тренерів для отримання обласних стипендій та склад Донецької обласної штатної команди резервного спорту на 2021 рік.

Володимир Мицик у своєму вступному слові довів колегам інформацію, що Кабінет Міністрів України через погіршення ситуації з поширенням коронавірусної інфекції COVID-19 запровадив локдаун з 8 по 24 січня 2021 року (включно). Щодо сфери спорту, на цей термін буде заборонено приймання відвідувачів спортзалами, фітнес-центрами, басейнами, а також проведення масових заходів (крім спортивних заходів професійних клубів без глядачів, тренувань національної збірної). Детальні умови міститимуться у відповідній постанові Уряду.

«Карантинні вимоги створюють певні обмеження для спортивної сфери, але вони не мають заважати нам сформувати статистичну звітну інформацію за формою 2-ФК за 2020 рік, сформувати календарний план фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів Донецької області на 2021 рік, спланувати фінансування своєї діяльності. А зважаючи на створення нових громад, важливо зберегти структуру на місцях, не допустити втрат у тренерському складі та зменшення кількості вихованців ДЮСШ», – зазначив Володимир Мицик.

 

Заступник начальника управління-начальник відділу реалізації профільних програм управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталія Точилова акцентувала увагу колег на плануванні розгляду питань реалізації програм розвитку сфери у 2021 році. Спільної координації потребує робота, пов’язана із завершення термінів дії відповідних програм та підготовкою проєктів нових – на період 2022-2024 років, у деяких випадках – на 2021-2024 років, із врахуванням останніх територіальних змін у громадах.

Доповідачем з питання про щорічне оцінювання фізичної підготовленості населення Донецької області виступила начальник відділу фізкультурно-спортивної роботи управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Марина Будовій. Так, у 2020 році корективи в плани внесла постанова Уряду щодо карантинних вимог, і обласний захід, запланований на жовтень, не відбувся. При цьому в містах Добропілля, Дружківка, Маріуполь, Торецьк, Волноваському, Костянтинівському та Мангушському районах, Миколаївській ОТГ оцінюванням фізичної підготовленості населення було охоплено понад 3000 осіб. Його результати такі: 14,3% учасників мають високий рівень, 28,5% – достатній, 40,8% – середній, 16,4% – низький.

Також Марина Будовій провела аналіз надання щотижневої інформації щодо дотримання вимог протиепідемічних заходів, подякувавши колегам за відповідність цієї інформації запропонованим критеріям та своєчасність її подання.

 

Про роботу Донецького обласного відділення (філії) Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України доповів керівник цього підрозділу Ігор Нестеренко. Він зауважив, що до введення карантинних обмежень на Донеччині провели 34 зональних і фінальних обласних змагання серед школярів і студентів, у лютому збірна учнів Донецької області, яка складалася з трьох вікових категорій, взяла участь у всеукраїнському фіналі спортивно-масового заходу «Cool Games». А влітку-восени 2020 року, через призупинення проведення фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів серед учнів і студентів, роботу відділення було організовано в режимі онлайн – це і мотиваційні заходи в літніх оздоровчих центрах, ЗОШ та ВНЗ, і низка призових онлайн-конкурсів на спортивну тематику.

У рамках відеоконференції керівники органів управління фізичною культурою та спортом у містах, районах і громадах області розповіли про очікувані пертурбації в структурі сфери та діяльності ДЮСШ, пов’язані зі змінами адміністративно-територіального устрою та формуванням нових громад, а також заплановані обсяги фінансування на 2021 рік.

 

На розширеній апаратній нараді з керівниками та головними бухгалтерами обласних організацій фізкультурно-спортивної спрямованості, що слідувала за відеоконференцією, Володимир Мицик подякував колегам за плідну роботу протягом 2020 року та закликав до продовження реалізації перспективних планів розвитку в 2021-му.

«Діяльність спортивної сфери Донецької області цьогоріч проходила в незвичному режимі: у проведенні заходів та робочих нарад нам довелося підлаштуватися під карантинні вимоги, багато чого спільними зусиллями вдалося досягти, за що висловлюю всім щиру вдячність. Виконання планових завдань, які мають всебічну підтримку від Донецької облдержадміністрації, маємо продовжити і в наступному році. Це стосується таких масштабних проєктів, як відновлення повноцінної діяльності Донецького обласного спеціалізованого коледжу спортивного профілю ім. С.Бубки, Обласного лікарсько-фізкультурного диспансеру та ОСДЮСШОР з велоспорту, а також низки інших поточних питань», – сказав Володимир Мицик.

 

У рамках розширеної апаратної наради доповідачами виступили:

- заступник начальника управління-начальник відділу реалізації профільних програм управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталія Точилова – з питання про розробку програм розвитку закладів і установ на 2021 рік;

- начальник відділу фізкультурно-спортивної роботи управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Марина Будовій – про аналіз виконання доручень, наданих на координаційній раді за участю громадських організацій (федерацій) з видів спорту 09.11.2020 року;

- начальник відділу бухгалтерського обліку і звітності-головний бухгалтер управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Тетяна Полєвода – про аналіз виконання обласного бюджету за 2020 рік станом на сьогоднішній день, щодо залишків асигнувань і залишків на реєстраційних рахунках та інші питання бухгалтерського обліку і звітності.

 

Розклад онлайн-нарад 10 грудня завершився спілкуванням членів комісій з відбору претендентів на призначення стипендій перспективним спортсменам та тренерам Донецької області, а також конкурсної комісії з комплектування складу Донецької обласної штатної спортивної команди резервного спорту з олімпійських видів спорту. Досягнуто домовленість, що детально опрацьовані списки будуть розглянуті на наступному тижні.

 

10.12.2020

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах