Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Кубок голови Донецької облдержадміністрації з футболу виграв «Шахтар» із Родинського

6 грудня в місті Краматорськ на полі спортивно-оздоровчого комплексу по вулиці Парковій, спорудженого в 2020 році у рамках програми президента України «Велике будівництво», відбувся фінал Кубку голови Донецької обласної державної адміністрації з футболу.

Учасниками вирішального матчу стали ФК «Портовик» (Маріуполь), який у цьому сезоні виграв чемпіонат, Кубок та Суперкубок міста, і ФК «Шахтар» (Родинське) – чемпіон Донецької області серед аматорських команд 2020 року. Право розіграти ще один почесний трофей футболісти вибороли днем раніше у півфінальних зустрічах, де перемогли відповідно колективи «Прометей» (Велика Новосілка) і «Долина» (с. Долина, Святогірська ОТГ) – 3:2 і 3:1.

Попри холодну зимову погоду, на спортивному майданчику було вдосталь напруженої спортивної боротьби та яскравих моментів. Гра запам’яталася великою кількістю атак з боку обох команд, але якщо перший тайм завершився без голів, то в другому «Шахтар» під керівництвом головного тренера Олександра Костюка тричі святкував взяття воріт суперника – 3:0.

Після закінчення матчу футболістів привітали заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін, начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик та перший заступник голови, виконавчий директор громадської спілки «Асоціація футболу Донецької області» Олександр Косевич. Почесні гості подякували командам за гідне завершення сезону та вручили їм нагороди, спеціальних призів удостоїлися арбітри фінального матчу (Юрій Іванов, Олег Резніченко, Дмитро Каморніков) та кращі гравці – Дмитро Зубков («Портовик») і Олександр Мачулін («Шахтар»).

Окрім цього, почесними медалями «За заслуги» від Української асоціації футболу було нагороджено заступника голови Донецької облдержадміністрації Вадима Філашкіна та члена виконкому ГС «АФДО» Сергія Головченка, а президент ФК «Шахтар» (Родинське) Сергій Андрійченко отримав Почесну відзнаку УАФ за вагомий внесок у розвиток футболу.

 
 
 
 
 
 
 

Додамо, що Кубок голови Донецької обласної державної адміністрації з футболу став першим змаганням на базі спортивно-оздоровчого комплексу по вулиці Парковій у місті Краматорськ. Окрім поля зі штучним покриттям стандартного розміру 105x68 м, об’єкт має легкоатлетичні доріжки, спортмайданчик для пляжного волейболу 24х14 м, тенісний корт 40х20 м, спортмайданчик для занять воркаутом та з антивандальним тренажерним обладнанням. Вартість проєкту, реалізованого протягом 2020 року за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку, міського та обласного бюджетів, склала 39,8 млн грн.

 

Більше світлин з заходу – на сторінці управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації в Facebook: www.facebook.com/sportdonoda (за посиланням).

06.12.2020

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах