Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Затверджено старших тренерів Донецької області з важкої атлетики та спортивного орієнтування на 2021 рік

11 листопада в режимі онлайн під головуванням начальника управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимира Мицика відбулося чергове засідання комісії з розгляду та затвердження списків старших тренерів регіону.

Спілкування за технологією Cisco Webex присвятили розгляду кандидатур з двох видів спорту – важкої атлетики та спортивного орієнтування. Спочатку тренери надали звіти про роботу в поточному році та пропозиції щодо подальшого розвитку, після чого члени комісії мали змогу поставити доповідачам запитання.

Під час співбесіди Володимир Мицик наголосив, що обидва види спорту мають гарні традиції розвитку в Донецькій області, а важка атлетика представлена цілою низкою талановитих спортсменів, що в різні часи гідно прославляли регіон на міжнародній арені. Станом на 2020 рік важкою атлетикою на Донеччині займаються 597 учнів ДЮСШ, яких охоплюють 26 тренерів; щодо спортивного орієнтування – усього в регіоні займається 310 осіб, працюють 11 тренерів (34 учня та 2 тренера в ДЮСШ). При цьому, як зауважив Володимир Мицик, між тренерами може бути здорова конкуренція за умови, що вона буде спрямована на високі спортивні результати Донеччини.

Директор Обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з важкої атлетики та координатор з розвитку цього виду спорту в регіоні Ігор Конопльов у своїй доповіді наголосив, що тренерський склад після 2014 року значно оновився: так, у відділенні ОСДЮСШОР у Волноваському районі плідно працює тренер Сергій Колоколов, у Білозерському – В’ячеслав Жульков, у Краматорську – Єлизавета Олійник, у Донецькому обласному спеціалізованому коледжі спортивного профілю ім. С.Бубки (м. Бахмут) – Ігор Обухов, у КДЮСШ «Атлетик» (м. Маріуполь) – Володимир Крутіков. А нещодавнім яскравим успіхом регіону є командний тріумф Донецької області на чемпіонаті України серед юнаків і дівчат до 13 років, що відбувся 9-14 жовтня в Павлограді.

 
 

Керівник відокремленого підрозділу громадської організації «Федерація спортивного орієнтування України» у Донецькій області Олександр Мирний та тренер з цього виду спорту Ігор Кузьмін відзначили, що спортивне орієнтування наразі розвивається в містах Бахмут, Дружківка, Краматорськ, Лиман, Маріуполь, Слов’янськ, Торецьк, і головним завданням постає якісна підготовка спортсменів задля досягнення високих результатів на всеукраїнському рівні.

За підсумками обговорення терміном на 1 рік схвалено кандидатури на посади старших тренерів: з важкої атлетики – Віктор Романчук (чоловіки, жінки), Денис Задрановський (молодь до 23 років, юніори до 20 років), Ігор Конопльов (юнаки і дівчата до 17 років; юнаки і дівчата до 15 років; юнаки і дівчата до 13 років), зі спортивного орієнтування – Олександр Мирний (серед усіх вікових категорій), Ігор Кузьмін (ветерани).

 
 
11.11.2020

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах