Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Обласну стипендію отримуватиме спортсменка з сумо Єлизавета Моренко

4 листопада в онлайн-режимі відбулося засідання комісії з відбору претендентів на призначення стипендій перспективним спортсменам Донецької області. На засіданні, яке провів заступник голови комісії, начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик, прийнято рішення: позбавити стипендії Сергія Штанька, призначити стипендію Єлизаветі Моренко.

Нагадаємо, з 1 січня 2020 року заслужений майстер спорту України з радіоспорту Сергій Штанько, який у 2019-му став п’ятиразовим чемпіоном, триразовим срібним і бронзовим призером чемпіонату Європи, чотириразовим переможцем і срібним призером Кубку світу, дворазовим переможцем і триразовим срібним призером Кубку Європи, отримував стипендію з обласного бюджету в розмірі 4 прожиткових мінімумів.

Сергій Штанько довгий час своїми національними та міжнародними досягненнями приносив славу Донецькій області, проте в жовтні 2020 року фактично відмовився від виступів за цей регіон – на чемпіонаті України зі спортивної радіопеленгації, що минулого місяця відбувся в Святогірську, спортсмен у особистому заліку представив Київську область. Таким чином, зазначений факт, зафіксований у підсумкових протоколах змагань, став підставою для позбавлення Сергія Штанька стипендії, що виплачується з бюджету Донецької області.

Зважаючи на вищенаведені обставини, члени комісії вирішили призначити стипендію в розмірі 4 прожиткових мінімумів, на термін з листопада по грудень 2020 року, іншому спортсмену з неолімпійських видів спорту, що раніше було включено до резерву. Присутні одноголосно проголосували за кандидатуру майстра спорту України з сумо Єлизавети Моренко із міста Бахмут, яка в 2019 році виборола дві «бронзи» чемпіонату світу серед юніорів (у особистих і в командних змаганнях), стала двічі бронзовою призеркою на чемпіонаті Європи (серед молоді до 21 року та серед молоді до 23 років), а також двічі срібною призеркою в командних змаганнях, святкувала успіх на чемпіонаті України серед молоді до 21 року, і, окрім цього, здобула «бронзу» на чемпіонаті світу з пляжної боротьби серед молоді.

 
 

Відзначимо, що засідання комісії з відбору претендентів на призначення стипендій спортсменам Донеччини проводяться за потреби. Зміни у переліку стипендіатів передбачено на основі щомісячного моніторингу, в разі порушення спортсменом навчально-тренувального процесу, зниження спортивних результатів, невиконання індивідуального плану підготовки або дискваліфікації спортсмена. Стипендії призначаються спортсменам, які виступають за Донецьку область у рік виплати стипендій.

04.11.2020

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах