Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


На черговій відеоконференції зі спортивним активом Донеччини зробили акцент на роботі в умовах карантинних обмежень

8 жовтня за технологією Cisco Webex відбулася чергова відеоконференція за участю керівників органів управління фізичною культурою та спортом міськвиконкомів, райдержадміністрацій, військово-цивільних адміністрацій, об’єднаних територіальних громад, керівників обласних, міських і районних організацій фізкультурно-спортивної спрямованості.

Захід пройшов під головуванням начальника управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимира Мицика. У вступному слові він закликав колег до відповідальної поведінки в умовах пандемії та ретельного дотримування рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я: «Нажаль, кожного дня фіксується збільшення кількості захворілих на коронавірус. Щотижня ми збираємо інформацію про рішення місцевих комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. І, зважаючи на це, вибудовуємо роботу закладів фізкультурно-спортивної спрямованості та організацію заходів. Ми маємо регулярно здійснювати відповідні перевірки в спортивних закладах різних форм власності. Не недооцінюйте небезпеку вірусу, бережіть себе, своїх близьких та оточуючих!».

Володимир Мицик наголосив, що організатори змагань повинні забезпечувати температурний скринінг, дотримання дистанції, використання засобів індивідуального захисту, антисептиків. А ті міста та райони, яким Державною комісією з питань ТЕБ та НС встановлено «помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19, якщо і проводитимуть спортивні заходи, мають обмежити кількість учасників – не більше 220 чоловік та не більше однієї особи на 10 кв. метрів приміщення або відкритої території.

 

Заступник начальника управління - начальник відділу реалізації профільних програм управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталія Точилова доповіла з питання про формування проєктів економічного і соціального розвитку міст, громад на 2021 рік у сфері фізичної культури та спорту. Окрім планів на майбутній рік, вона попросила колег оперативно надати звіти про реалізацію зазначеної програми за 9 місяців 2020-го, а також інформацію щодо отримання декларацій про введення спортивних об’єктів в експлуатацію.

Начальник відділу фізкультурно-спортивної роботи управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Марина Будовій підбила підсумки відзначення в Донецькій області Дня фізичної культури і спорту. Так, з нагоди цього свята в регіоні проведено 190 заходів, які всього охопили понад 15 тисяч учасників. Середньоарифметичний підрахунок – це 81 особа на 1 захід, найбільше у містах Маріуполь (233 особи на 1 захід), Бахмут (215) і Покровськ (190). Також Марина Будовій зазначила, що інформація про виконання календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів за 9 місяців 2020 року очікується в управлінні до 10 жовтня.

Про аналіз надання щотижневої інформації про порушення карантинних заходів в обласних спортивних організаціях доповів головний спеціаліст відділу фізкультурно-спортивної роботи управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Іван Костянецький. Він зазначив, що така інформація приймається в управлінні кожної п’ятниці до 10:00, а відповідна форма включає 6 пунктів.

 

Головний лікар КЛПЗ «Обласний лікарсько-фізкультурний диспансер» Антон Діденко розповів про медичне забезпечення проведення фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів. Він зазначив, що це питання регламентується 19 липня 2020 року спільним наказом Міністерства молоді та спорту України і Міністерства охорони здоров’я України. Зокрема, щодо бригад екстреної медичної допомоги, то в обов’язковому порядку вони мають залучатися на змагання з велосипедного спорту, триатлону, автомобільного спорту, вертолітного спорту, водномоторного спорту, дельтапланерного спорту, літакового спорту, мотоциклетного спорту, парапланерного спорту, парашутного, планерного та вітропланерного спорту, пожежно-прикладного спорту та спорту надлегких літальних апаратів.

Антон Діденко наголосив, що новоприйнятий наказ спрощує, але не відміняє поглиблений медичний огляд спортсменів задля допуску до змагань. Так, вихованці ДЮСШ та ШВСМ мають проходити медогляд не менше 2 разів на рік. А підготовка національних збірних команд здійснюється шляхом проведення навчально-тренувальних зборів із поглибленим медичним оглядом, основним завданням яких є визначення функціональних та фізичних можливостей спортсмена.

Інформацію щодо роботи Обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з велосипедного спорту, яку в 2014 році було переміщено з Донецька до Лиману, доповіла директор закладу Ніна Алєксєєва. Так, на сьогоднішній день школа має відділення в 5 містах Донеччини: Лимані, Бахмуті, Маріуполі, Краматорську та Слов’янську, де під керівництвом 14 тренерів-викладачів займаються 235 спортсменів. У 2020 році до складу національної збірної команди України входять 6 представників ОСДЮСШОР.

Останнім часом за підтримки Донецької облдержадміністрації значно покращено інфраструктуру спортшколи. Так, у 2017 році за рахунок коштів обласного бюджету проведено капітальний ремонт адміністративної будівлі КПНЗ «Обласна СДЮСШОР з велосипедного спорту» (за адресою: вул. Петропавлівська, 89), також щорічно виділяється фінансування для забезпечення учнів необхідним спортивним інвентарем та обладнанням. З метою подальшого розвитку велосипедного спорту на Донеччині, у місті Лиман на земельній ділянці поруч із адмінбудівлею школи в серпні 2020 року розпочалося зведення сучасного спорткомплексу.

 

У рамках відеоконференції керівники органів управління фізичною культурою та спортом у містах, районах і громадах області доповіли про організацію роботи ДЮСШ в сучасних умовах та дотримання карантинних заходів, впроваджених з метою запобігання поширенню  випадків захворювань, спричинених коронавіруcом, під час проведення навчально-тренувальної роботи, фізкультурно-оздоровчих і спортивних заходів.

 
09.10.2020

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах