Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


На засіданні колегії управління розглянули питання зведених рейтингів за I півріччя 2020 року та виконання заходів Програми розвитку масового футболу на 2017-2020 роки

18 вересня в онлайн-режимі відбулося засідання колегії управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації.

Головував на засіданні начальник управління Володимир Мицик, який першочергово закликав колег на місцях виконувати карантинні заходи, впроваджені у зв’язку із запобіганням поширенню коронавірусної хвороби. Це стосується уникання масових скупчень людей, дотримання дистанції, використання засобів індивідуального захисту.

«Ми всі прагнемо, щоб тривав тренувальний процес, проводилися змагання, спортивні заходи. Але для цього маємо ретельно дотримуватися карантинних обмежень та протиепідемічних рекомендацій Міністерства охорони здоров’я. Не наражайте на небезпеку себе та оточуючих!» - наголосив Володимир Мицик.

В онлайн-режимі були присутні члени колегії, керівники органів управління фізичною культурою та спортом міськвиконкомів, райдержадміністрацій, військово-цивільних адміністрацій, об’єднаних територіальних громад, керівники обласних організацій фізкультурно-спортивної спрямованості, дитячо-юнацьких спортивних шкіл, центрів фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», районних організацій фізкультурно-спортивного товариства «Колос».

 

З першого питання порядку денного засідання колегії управління – про затвердження зведених рейтингів за I півріччя 2020 року – доповіла начальник відділу фізкультурно-спортивної роботи управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Марина Будовій.

Так, уже сталою традицією є складання трьох рейтингів: 1) зведений рейтинг показників для проведення рейтингової оцінки керівників органів управління фізичною культурою та спортом міськвиконкомів і райдержадміністрацій, військово-цивільних адміністрацій, об’єднаних територіальних громад за 2019 рік, що вираховується на основі 21 показника в роботі; 2) зведений рейтинг з видів спорту Донецької області; 3) зведений рейтинг показників для проведення рейтингової оцінки діяльності керівників обласних організацій, підпорядкованих управлінню, фізкультурно-спортивних товариств, організацій, що знаходяться на фінансовій підтримці управління, який вираховується на основі 12 показників у роботі.

Додатковим показником у підрахунку рейтингу став аналіз надання щоденної інформації щодо відновлення діяльності закладів фізичної культури та спорту та дотримання санітарних та протиепідемічних заходів в умовах карантину. Штрафні бали нараховувалися в разі ненадання інформації за основними показниками, а також невиконання карантинних вимог. Марина Будовій ознайомила колег з поточними позиціями в рейтингах за групами, відзначивши, що до кінця 2020 року ще є можливість виправити помилки.

З другого питання порядку денного засідання – про виконання заходів Програми розвитку масового футболу в Донецькій області на 2017-2020 роки – доповіла заступник начальника управління - начальник відділу реалізації профільних програм управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталія Точилова. Вона зауважила, що зазначена програма була затверджена 14 липня 2017 року, і на її виконання відповідні програми та/або заходи прийнято у всіх містах, районах та об’єднаних територіальних громадах області. Основними завданнями, що реалізовувались, стали створення сучасної спортивної інфраструктури, підвищення професійного рівня тренерського складу та популяризація масового футболу.

За період дії Програми збудовано 154 спортивні майданчики зі штучним покриттям – таким чином, їх кількість зросла більш ніж вдвічі і складає 257 об’єктів, що є найвищим показником серед інших областей країни. Зокрема, 85 таких майданчиків з’явилося в рамках масштабного проєкту до 85-річчя Донецької області. За програмою Мінрегіону протягом 2018-2019 років на території Донеччини введено в експлуатацію 21 спортивний майданчик зі штучним покриттям.

На сучасному етапі розвитку футболу гостро постала кадрова проблема. Задля її вирішення громадською спілкою «Федерація футболу Донецької області» проведено навчання тренерів, за підсумками якого видано відповідні сертифікати – усього їх отримали 144 особи. Окрім цього, 18 тренерів пройшли ліцензування С-дипломів Федерації футболу України. Підготовка зазначених спеціалістів сприятиме залученню і подальшому збільшенню аудиторії дітей та підлітків до навчання футболу у професійних тренерів.

У рамках реалізації Програми щорічно здійснювалось придбання спортивного інвентарю та спортивної форми, проводились змагання різного рівня. Лідерами аматорського футболу зарекомендували себе дитячо-юнацькі футбольні асоціації та клуби любителів футболу в містах Дружківка, Краматорськ, Лиман і Слов'янськ. Найактивнішими серед місцевих федерацій футболу за рейтингом громадської спілки «Федерація футболу Донецької області» є федерації футболу міст Лиман, Маріуполь і Покровськ.

У подальшому керівникам структурних підрозділів з питань фізичної культури та спорту на місцях рекомендується: сприяти ефективному використанню спортивних майданчиків зі штучним покриттям та футбольних полів; спільно з балансоутримувачами забезпечити догляд за синтетичним покриттям, відповідно до встановлених вимог, зокрема, придбання і підсипку гумової крихти; сприяти подальшому розвитку масового футболу і передбачати відповідні заходи при розробці стратегій, програм розвитку фізичної культури і спорту в місті/громаді/районі.

Після завершення розгляду питань засідання колегії управління відбулася семінар-нарада з керівниками органів управління фізичною культурою та спортом виконкомів міських рад та райдержадміністрацій, військово-цивільних адміністрацій, рад об’єднаних територіальних громад, де розглянули такі питання:

- про аналіз подання інформації щодо затвердження списків спортивних груп на 2020-2021 навчальний рік в дитячо-юнацьких спортивних школах (доповідач – директор Обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи Костянтин Кірпулянський);

- про внесення змін до форми та вимог щодо заповнення подання на присвоєння спортивного звання (доповідач – заступник директора Обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи Вікторія Пустовіт);

- про моніторинг розміщення інформації щодо розвитку сфери фізичної культури та спорту на веб-сайті управління (доповідач – пресслужба управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Максим Кириченко);

- про надання інформації щодо діяльності закладів фізичної культури та спорту в умовах карантину за дотримання санітарних та протиепідемічних заходів (доповідач – головний спеціаліст відділу фізкультурно-спортивної роботи управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Іван Костянецький);

- про підсумки проведення спартакіади серед допризовної молоді в 2020 році (доповідач – заступник директора Обласного центру фізкультурно-оздоровчої роботи Тетяна Малієва).

 

19.09.2020

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах