Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У режимі відеоконференції обговорили нагальні питання роботи спортивної сфери Донеччини

9 липня відбулася відеоконференція за участю керівників органів управління фізичною культурою та спортом міськвиконкомів, райдержадміністрацій, військово-цивільних адміністрацій, об’єднаних територіальних громад, керівників обласних, міських і районних організацій фізкультурно-спортивної спрямованості.

Захід пройшов під головуванням начальника управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимира Мицика, який у вступному слові закликав колег чітко слідувати вимогам Міністерства охорони здоров’я щодо діяльності закладів фізичної культури та спорту й проведення заходів в умовах карантинних обмежень. А з метою їх дотримання на місцях постійно проводитиметься моніторинг, зокрема, представниками управління вже здійснено перевірку на наявність порушень у містах Дружківка, Краматорськ і Маріуполь.

Володимир Мицик наголосив, що в умовах неможливості організації повноцінного оздоровлення необхідно продовжувати тренувальний процес, і запропонував обласним спортивним школам розглянути питання щодо проведення учбово-тренувальних зборів для своїх вихованців на базі комунального комплексу «Перлина Донеччини».

Заступник начальника управління-начальник відділу реалізації профільних програм управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталія Точилова доповіла з питання про хід виконання програм розвитку сфери фізичної культури та спорту, звернувши увагу колег на своєчасному наданні актуальної інформації задля формування звітності за I півріччя 2020 року.

 
 
 

Начальник відділу фізкультурно-спортивної роботи управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Марина Будовій доповіла про аналіз надання щоденної інформації щодо послаблення протиепідемічних заходів, зазначивши, що на сьогоднішній день за умов дотримання встановлених карантинних вимог розпочато проведення НТЗ і змагань у 8 містах, 7 районах Донеччини, а також Лиманській  громаді.

Марина Будовій довела для колег інформацію, що рейтингова оцінка діяльності керівників органів управління фізичною культурою та спортом міськвиконкомів, райдержадміністрацій, ВЦА та ОТГ за I півріччя 2020 року проводитиметься згідно 8 показників роботи. Окрім цього, у термін до 20 липня будуть збиратися дані для формування зведеного рейтингу з видів спорту Донецької області за I півріччя поточного року (у розрізі міст, районів, громад та фізкультурно-спортивних товариств).

 

Директор школи вищої спортивної майстерності Крістіна Русінова надала інформацію щодо підсумків роботи за I півріччя 2020 року. Так, продовжують функціонувати відділення з 17 видів спорту, навчально-тренувальну роботу проводять 63 кваліфіковані тренери-викладачі (з них – 33 штатні). Загальна кількість учнів у І півріччі 2020-го становила 405 осіб:  277 – постійного складу (серед яких 121 атлет увійшов до складу збірних команд України), 128 – змінного. У поточному році ШВСМ поповнилась 57 новими спортсменами.

Крістіна Русінова зауважила, що в умовах карантинних обмежень представники ШВСМ стали активними учасниками низки заходів у онлайн-форматі: челенджу «Тренуйся вдома», акції «Біла картка», онлайн-конкурсу «Мамо, тато, я – спортивна сім’я», челенджу «Здорове харчування» до Міжнародного дня здоров’я, онлайн-естафети Олімпійського дня-2020 в Україні, а також семінарів і конференцій, що проводили Національний олімпійський комітет України, Федерація легкої атлетики України. Наразі для атлетів ШВСМ відновлено навчально-тренувальний процес із дотриманням усіх рекомендацій МОЗ України.

 

Про доступність людей з інвалідністю до спортивних споруд в містах, районах та ОТГ Донецької області доповів директор Донецького регіонального центру з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт» Костянтин Шевченко. Так, сьогодні більшість об’єктів не забезпечені необхідними елементами доступності для маломобільних груп населення, тому це питання необхідно взяти на особливий контроль при проєктуванні будівництва чи реконструкції спортивних споруд регіону. Позитивним прикладом у зазначеному напрямку можуть слугувати стадіон «Металург» міста Бахмут та спортивно-оздоровчий комплекс «Енергетик» у Миколаївській ОТГ, також у 2019-му році для потреб осіб з інвалідністю було завершено установлення ліфта в басейні ФОК міста Слов’янськ.

З доповіддю про стан розвитку карате JKS у Донецькій області виступив керівник відокремленого підрозділу «Українська асоціація карате в Донецькій області» Ігор Шалаумов. Так, збірна команда регіону на даний час є діючим чемпіоном України, з останнього Кубка України наші спортсмени привезли понад 100 нагород. До національної збірної увійшли 6 представників Донеччини, 4 з яких здобули медалі на чемпіонаті світу-2019 у Дубліні. В умовах карантинних обмежень спортсмени регулярно тренувались у онлайн-режимі за допомогою платформи Zoom, брали участь у різноманітних флешмобах і конкурсах. Продовжують навчання та постійне самовдосконалення й тренери Донецької області з карате JKS. Одним із перспективних напрямків є розробка комп’ютерної програми для проведення змагань.

 
 

У рамках відеоконференції керівники органів управління фізичною культурою та спортом у містах, районах і громадах області відзвітували про поточну роботу в умовах карантину і поділилися планами на найближчий місяць.

09.07.2020

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах