Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Паралімпієць Донеччини Єгор Дементьєв готуватиметься до Токіо на новому велосипеді

26 травня в Донецькій облдержадміністрації відбулося урочисте вручення нового сучасного велосипеда заслуженому майстру спорту України, чотириразовому чемпіону Паралімпійських ігор Єгору Дементьєву.

З найкращими побажаннями спортсмена та його особистого наставника, заслуженого тренера України Віктора Дементьєва привітали заступник голови облдержадміністрації Вадим Філашкін і начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик. Керівництво регіону висловило сподівання, що професійний велосипед, придбаний за кошти обласного бюджету, допоможе Єгору прославити місто Слов’янськ, Донеччину та Україну на майбутніх Паралімпійських іграх, що відбудуться в Токіо у 2021 році.

Вартість велосипеда, який відповідає всім вимогам Міжнародного союзу велосипедистів, становила 399,6 тис. грн. Його кермо було виготовлено за спеціальним заказом із урахуванням всіх антропометричних даних та фізичних особливостей спортсмена. Карбоно-кевларові рама та колеса, сучасна резина Continental забезпечують мінімальну вагу велосипеда та необхідну жорсткість для їзди по рівнині та в гору.

Відзначимо, що Єгор Дементьєв у своєму послужному списку має дві золоті медалі ХIV літніх Паралімпійських ігор (Лондон, 2012 р.), два «золота» ХV літніх Паралімпійських ігор (Ріо-де-Жанейро, 2016 р.), а також низку нагород чемпіонатів світу 2011-2019 років. Єгор разом зі своїм батьком і тренером Віктором Дементьєвим у 2020 році отримують стипендію з обласного бюджету.

 
 
 
26.05.2020

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах