Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У режимі відеоконференції обговорили нагальні питання розвитку фізичної культури та спорту Донецької області

7 травня відбулася відеоконференція за участю керівників органів управління фізичною культурою та спортом міськвиконкомів, райдержадміністрацій, військово-цивільних адміністрацій, об’єднаних територіальних громад, керівників обласних організацій фізкультурно-спортивної спрямованості.

Захід пройшов під головуванням начальника управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимира Мицика, який у вступному слові закликав колег чітко слідувати офіційним документам, що регламентують карантинні заходи, впроваджені в зв’язку із запобіганням поширенню випадків захворювань, спричинених коронавірусом.

Володимир Мицик наголосив, що спортивна спільнота Донеччини продовжує вишукувати нові можливості в організації діяльності, зокрема, стартував перший чемпіонат Донецької області із оцінювання загальної фізичної підготовки серед юнаків та дівчат ДЮСШ 2011, 2012 років народження у відеоформаті, ініційовано онлайн змагання «Мама, тато, я – спортивна сім’я» та різноманітні флешмоби.

Задля забезпечення рухової активності різних верств населення в умовах, коли буде знято обмеження щодо відвідування парків та скверів у містах та районах області, стартує новий фізкультурно-оздоровчий захід «Індивідуальний забіг: разом – і для всіх». Заступник директора Обласного центру фізкультурно-оздоровчої роботи Володимир Страшко відзначив, що проведення заходу заплановане з 23 по 31 травня, а для роз’яснення умов участі в ньому на місця буде додатково розіслано спеціально розроблений методичний посібник (відеоролик).

 

З питання про затвердження Програм економічного і соціального розвитку міст, районів, ОТГ на 2020 рік доповіла заступник начальника управління - начальник відділу реалізації профільних програм управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталія Точилова, яка звернулась до колег на місцях щодо дотримання виконавської дисципліни.

Про стан проведення атестації тренерів (тренерів-викладачів) розповів заступник начальника управління - начальник відділу організаційно-кадрової роботи управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Сергій Горбунов. Він зауважив, що на кінець 2019 року в 51 ДЮСШ Донецької області працюють 520 штатних тренерів, з яких 185 осіб (35,6%) не мають кваліфікаційної категорії. З початку 2020 року обласною атестаційною комісією присвоєно 62 тренерські категорії.

Головний спеціаліст відділу реалізації профільних програм управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Андрій Іванов висвітлив питання щодо облаштування мультифункціональних майданчиків для занять ігровими видами спорту. Так, усього до переліку об’єктів, що фінансуються за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам (головний розпорядник – Міністерство молоді та спорту України), увійшло 12 об’єктів, на двох з яких вже завершено роботи: у місті Білозерське та в місті Покровськ при ЗОШ №4. Триває облаштування 10 спортмайданчиків: у Волноваському, Нікольському та Покровському районах, у містах Вугледар, Добропілля, Селидове, двох об’єктів у Краматорську та ще двох у Покровську. Очікувані терміни завершення реалізації проєктів озвучили керівники органів управління фізичною культурою та спортом відповідних міськвиконкомів та райдержадміністрацій.

 

Про роботу Обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з кінного спорту, сучасного п’ятиборства та триатлону доповіла директор комунального позашкільного навчального закладу Світлана Тверскова. Так, школа має відділення в Слов’янську, Маріуполі та Соледарі. Створено 36 груп, у яких займаються 320 учнів, працюють 16 тренерів-викладачів. Вихованці ОСДЮСШОР є переможцями та призерами обласних, всеукраїнських та міжнародних змагань. Нагальним питанням залишається створення власної спортивної бази.

Підсумки проведення регіональних онлайн змагань «Мама, тато, я – спортивна сім’я» підбив директор комунальної фізкультурно-оздоровчої установи «Донецький обласний центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» Сергій Головченко. Він зазначив, що всього учасниками заходу в термін з 21 квітня по 3 травня стали 32 команди із різних куточків Донеччини, а також із міст Київ та Сєвєродонецьк, які виконували 5 вправ відповідно до відеоінструкцій. Найбільш спритною та згуртованою виявилася команда «Блискавка» з міста Покровськ, друге місце посіла родина Ричкових із міста Вугледар, а замкнула трійку призерів команда «СпорТАК» з міста Новогродівка.

 

07.05.2020

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах