Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Стартував I чемпіонат Донецької області із оцінювання загальної фізичної підготовки серед ДЮСШ у відеоформаті

В умовах карантинних заходів, впроваджених у зв’язку із запобіганням поширенню випадків захворювань, спричинених коронавірусом, спортивна спільнота Донеччини продовжує вишукувати нові можливості в організації діяльності.

Так, з 2 по 22 травня за ініціативи управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації буде проведено перший чемпіонат Донецької області із оцінювання загальної фізичної підготовки серед юнаків та дівчат ДЮСШ 2011, 2012 років народження у форматі «ВІДЕО».

Змагання складаються з трьох етапів. Перший відбірковий – це тестування спортсменів у кожному відділенні з видів спорту в дитячо-юнацьких спортивних школах, другий відбірковий – це визначення переможців у ДЮСШ (термін проведення відбіркових етапів – з 2 по 12 травня). Третій фінальний етап передбачає участь переможців внутрішньошкільних змагань і триватиме з 13 по 22 травня.

Учасники чемпіонату демонструють виконання комплексу вправ у домашніх умовах (кімната квартири або будинку):
- згинання та розгинання рук в упорі лежачи на підлозі (разів за 1 хв.);
- піднімання тулуба з положення лежачи, ноги рівні, руки вздовж тулуба, до торкання руками стоп ніг (разів за 1 хв.);
- повне присідання, ноги на ширині плечей (разів за 1 хв.).

Кожен виступ спортсмена із 3 вправ необхідно записати єдиним файлом через паузу в 10 секунд між вправами з обов’язковим початком: «згинання рук», «піднімання тулуба» та кінцівкою «присідання». Умови відеозйомки: тримати камеру горизонтально, в одному місці, без переміщення; спортсмен виконує вправи в положенні боком до камери. Учасники змагаються в літній спортивній формі.

До 12 травня на електронну пошту okdush2015@gmail.com кожна ДЮСШ має надіслати 4 відео кращих виступів спортсменів, по одному в кожній категорії: серед юнаків 2011 р.н., серед юнаків 2012 р.н., серед дівчат 2011 р.н., серед дівчат 2012 р.н.

В заявках на участь у фінальному етапі чемпіонату Донецької області із оцінювання загальної фізичної підготовки у відеоформаті обов’язково вказуються: назва дитячо-юнацької спортивної школи; ПІБ спортсмена, рік народження спортсмена; вид спорту; ПІБ директора ДЮСШ. До 22 травня Головною суддівською колегією буде здійснено перегляд та оцінювання виступів спортсменів.

Кращих за підсумками змагань визначать у особистій та командній першості за загальною сумою балів (загальною кількістю разів виконання кожної вправи) серед юнаків та дівчат 2011, 2012 років народження. Спортсменів, які посіли призові місця, нагородять грамотами, які буде надіслано онлайн, а також вручено під час найближчих змагань після припинення карантину.

02.05.2020

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах