Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Відбулося перше в 2020 році засідання обласної комісії щодо визначення спортсменів і тренерів Донеччини – одержувачів адресної виплати для придбання житла

13 березня в місті Краматорськ відбулося перше в 2020 році засідання Обласної комісії з розгляду питань щодо визначення одержувачів адресної виплати для придбання житла.

Нагадаємо, розпорядженням голови Донецької обласної державної адміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 04.03.2019 № 236/5-19 було затверджено Порядок використання коштів обласного бюджету, передбачених на здійснення адресних виплат спортсменам та тренерам на території Донецької області для придбання житла на умовах співфінансування з місцевих бюджетів міст (міст обласного значення), районів, об’єднаних територіальних громад області обласному бюджету.

Головував на засіданні заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін. Про кандидатури осіб, які надали пакети документів у відповідь на оголошення від 27 січня 2020 року, доповів начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик.

За підсумками обговорення члени обласної комісії ухвалили попередній перелік одержувачів адресної виплати для придбання житла, який включає двох спортсменів: майстра спорту України міжнародного класу з легкої атлетики, переможця II Європейських ігор 2019 року, кандидата на участь у Олімпійських іграх 2020 року Сергія Смелика та майстра спорту України з боротьби греко-римської, срібного призера Всесвітньої Універсіади 2018 року, переможця чемпіонату України-2019 серед борців до 23 років Геннадія Завертайла. Зазначимо, що обидва атлети мають статус внутрішньо переміщених осіб, для Смелика планується придбання житла в місті Бахмут, для Завертайла – у Маріуполі.

Попередня розрахункова сума коштів адресної виплати для придбання житла зазначеним особам складає 811117 грн. А всього в 2020 році на здійснення таких адресних виплат спортсменам та тренерам Донеччини передбачено 8,6 млн. грн., з яких 50% (4,3 млн. грн.) – за рахунок обласного бюджету.

«Донецька область стала першою в Україні, де реалізовано проєкт щодо здійснення адресних виплат для придбання житла спортсменам і тренерам на умовах співфінансування з обласного та місцевого бюджетів. У 2019 році програма охопила 12 атлетів та 2 наставників, і ми сподіваємось, що в 2020-му керівники місцевого самоврядування підтримають минулорічне починання на гідному рівні. А спортсмени та тренери регіону отримають потужну мотивацію для яскравих перемог найвищого рівня», - резюмував засідання Вадим Філашкін.

 
 
13.03.2020

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах