Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Конкурсною комісією затверджено попередній склад Донецької обласної штатної команди резервного спорту на 2020 рік

10 грудня в місті Краматорськ відбулося засідання Конкурсної комісії з комплектування складу Донецької обласної штатної спортивної команди резервного спорту з олімпійських видів спорту.

Вперше така команда була створена навесні 2019-го, і, оскільки її склад затверджується терміном на один рік, сьогодні є необхідність формування нового переліку спортсменів.

Головував на засіданні начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик. Про відбір кандидатів до складу Донецької обласної штатної команди резервного спорту з олімпійських видів спорту на наступний рік доповіла начальник відділу фізкультурно-спортивної роботи управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації, секретар комісії Марина Будовій.

Вона зазначила, що всього на розгляд комісії надійшли документи щодо 73 кандидатур, з яких 41 відповідає основним критеріям відбору: здобуття 1 місця на чемпіонаті України серед юнаків/юніорів, 1-2 місця на чемпіонаті України серед молоді, 1-3 місця на чемпіонаті України серед дорослих.

Особливістю при формуванні Донецької обласної штатної команди резервного спорту на 2020 рік стала зміна у відповідному розпорядженні голови облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації слів «у кількості 20 осіб» на «у кількості 20 штатних одиниць», що надає можливість взяти більше спортсменів, якщо мова йде про сумісників.

 
 
 

За підсумками детального обговорення кожної кандидатури члени конкурсної комісії ухвалили рішення про включення до складу Донецької обласної штатної команди резервного спорту на 2020 рік 24-х спортсменів, з яких 16 осіб – на 1 ставку, 8 осіб – на 0,5 ставки.

Представництво за видами спорту передбачається наступне:

- серед кандидатів на 1 ставку: бокс – Роман Літвінов, боротьба вільна – Аіда Керимова, Катерина Зелених, Тетяна Профатілова, Євгенія Сєдих, боротьба греко-римська – Іван Цибанєв, Геннадій Завертайло, важка атлетика – Марина Алєксандрова, Євген Бурбала, велоспорт – Данило Білоус, вітрильний спорт – Андрій Кеня, дзюдо – Костянтин Яцко, легка атлетика – Олена Радюк, Кирило Приходько, Євгенія Коновалова, сучасне п’ятиборство – Кирим Шехмаметьєв;

- серед кандидатів на 0,5 ставки: бокс – Дмитро Рибалко, велоспорт – Алла Марущук, легка атлетика – Ганна Нелепа, Дар’я Озерянова, Артем Алфімов, Андрій Аліксійчук, Богдана Семьонова, Вадим Лонський.

Наступним кроком після затвердження кандидатур конкурсною комісією є відправлення цього переліку спортсменів на погодження до Міністерства молоді та спорту України.

- Сподіваюся, для спортсменів Донеччини потрапляння до складу обласної штатної команди резервного спорту, яке передбачає нарахування трудового стажу та заробітної плати, стане стимулом щодо самовдосконалення та покращення власних результатів. Водночас, це має бути гарним наочним прикладом для інших перспективних хлопців та дівчат регіону, - резюмував засідання Володимир Мицик.

Додамо, що після затвердження остаточного складу Донецької обласної штатної команди резервного спорту на 2020 рік залишиться можливість внесення до нього змін на основі щоквартального аналізу виконання індивідуальних планів спортсменів-інструкторів.

11.12.2019

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах