Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Борчині Донеччини здобули 5 медалей на Кубку України в Києві

3-6 грудня в місті Київ на базі Олімпійського коледжу імені Івана Піддубного відбувся Кубок України з вільної боротьби серед чоловіків та жінок – ці змагання завершили спортивний сезон-2019 та стали першим відбірковим етапом до ліцензійних турнірів 2020 року.

Успішним виявився виступ спортсменок Донецької області, які у своїх вагових категоріях вибороли 5 медалей – одну золоту, по дві срібні та бронзові, а також стали володарками кубку за друге місце в командному заліку.

Заслужений майстер спорту України Аліна Бережна з Торецька (тренер Олександр Веремієнко) у ваговій категорії 68 кг здобула «золото», вигравши всі сутички: із Христиною Малявкою з Харківщини, Іриною Залізко з Рівненщини та Оксаною Чудик зі Львівщини.

Вихованка Донецького вищого училища олімпійського резерву ім. С.Бубки, спортсменка Донецької обласної штатної команди резервного спорту на 2019 рік, Тетяна Профатілова з Торецька (тренери Олег Нікіфоров, Григорій Шепелєв) у ваговій категорії 50 кг піднялася на другу сходину п’єдесталу пошану. Наша борчиня перемогла Едіту Чемердовську зі Львівщини, Тетяну Заяц із Рівненщини, Олену Макарову з Полтавщини, але у фіналі поступилась чемпіонці Європи-2019 та призерці чемпіонату світу-2018 Оксані Лівач зі Львівщини.

Майстер спорту України Лоліта Волошина зі Слов’янська, вихованка тренерів Сергія Слєпушкіна та Віктора Леончука, виявилась сильнішою за Каріну Чорномор (Житомирська область) та Крістіну Зіборову (Херсонська область), а у фіналі програла досвідченій Ірині Чихрадзе (Івано-Франківська область), таким чином отримавши «срібло».

 

Майстер спорту України міжнародного класу Ірина Гусяк (тренер Григорій Шепелєв) стала бронзовою призеркою у ваговій категорії 53 кг. У першій сутичці вона програла майбутній переможниці Юлії Хавалджи зі Львівщини, зате у втішній сітці була сильнішою за Лілію Маланчук з Київщини та Вероніку Москальову з Хмельниччини.

Ще одну медаль до скарбнички Донецької області принесла Орина Білоус з Торецька (тренери Григорій Шепелєв, Наталія Нікітенко). У ваговій категорії 72 кг спортсменка спочатку перемогла Альону Височин з Полтавщини, потім поступилась Анастасії Алпєєвій з Волинської області, а у сутичці за «бронзу» перемогла землячку Еліну Пишкіну.

 

Зазначимо, що на урочистому відкритті змагань капітану чоловічої збірної України з вільної боротьби Олександру Хоцянівському, який на чемпіонаті світу-2019 здобув «бронзу» та ліцензію на Олімпійські ігри в Токіо, вручили посвідчення «Заслужений майстер спорту України».

Фото – Асоціація спортивної боротьби України та Іван Парчук

10.12.2019

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах