Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Пауерліфтери Донеччини з вадами зору – чемпіони та рекордсмени світу серед чоловіків

З 15 по 22 листопада в місті Гіза (Єгипет) відбувся чемпіонат світу з пауерліфтингу серед спортсменів з вадами зору.

Після успіху представників Донецької області в складі збірної України серед жінок естафету прийняли чоловіки. 19 листопада виступили чотири досвідчених спортсмени з міста Слов’янськ, кожен з яких здобув перемогу у своїй ваговій категорії як за сумою триборства, так і в жимі лежачи.

Заслужений майстер спорту України Юрій Романюк тріумфував у категорії до 67,5 кг. У сумі триборства він зібрав 570,5 кг, при цьому встановивши два рекорди світу в окремих вправах: присіданні – 195,5 кг, жимі лежачи – 145 кг.

Майстер спорту України міжнародного класу Володимир Шаульський отримав «золото» у ваговій категорії до 56 кг із сумою триборства 430,5 кг, оновивши світовий рекорд у становій тязі – 190,5 кг. У присіданні його результат склав 145 кг, у жимі лежачи – 95 кг.

Заслужений майстер спорту України Євген Бабенко у ваговій категорії до 82,5 кг став кращим із сумою триборства 593 кг, а також автором рекорду світу в присіданні – 218 кг. У жимі лежачи він зафіксував штангу вагою 145 кг, у становій тязі – 230 кг.

Заслужений майстер спорту України Володимир Драний посів перше місце у ваговій категорії до 60 кг, показавши результат у сумі триборства 415 кг (присідання – 140 кг, жим лежачи – 115 кг, станова тяга – 160 кг).

Відзначимо, що пауерліфтери є вихованцями Донецької обласної дитячо-юнацької спортивної школи для осіб з інвалідністю. Підготували спортсменів заслужені тренери України Ігор Котляров та Олексій Позднухов.

 
 
 
 
23.11.2019

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах