Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Світові перемоги та рекорди пауерліфтерок Донеччини з вадами зору в Єгипті

З 15 по 23 листопада в місті Гіза (Єгипет) проходить чемпіонат світу з пауерліфтингу серед спортсменів з вадами зору.

18 листопада звання кращих виборювали жінки, і за підсумками змагань представницям Донецької області в складі збірної України черговий раз вдалося довести свою силу.

Заслужений майстер спорту Василиса Козирєва у ваговій категорії до 56 кг зібрала в сумі триборства новий рекорд світу – 301,5 кг. У присіданнях та становій тязі вона також оновила світові досягнення – 96 кг та 138 кг відповідно, а в жимі лежачи показала результат 67,5 кг.

Надуспішним став виступ майстра спорту України міжнародного класу Валентини Григор’євої, яка у ваговій категорії до 67,5 кг встановила світові рекорди за сумою триборства (320,5 кг), а також у кожній вправі – присіданнях (108 кг), жимі (65,5 кг) і становій тязі (150,5 кг).

Третьою представницею Донеччини в Гізі стала дебютантка змагань такого рівня, майстер спорту України Римма Багнюк. У ваговій категорії понад 90 кг вона посіла перше місце серед юніорів та друге місце серед дорослих.

У заліку змагань з жиму лежачи Василиса Козирєва та Валентина Григор’єва продемонстрували кращі результати у своїх категоріях, а Римма Багнюк стала другою.

Відзначимо, що пауерліфтерки є вихованками  Донецької обласної дитячо-юнацької спортивної школи для осіб з інвалідністю. Підвищують свою майстерність наші спортсменки на базі Слов’янської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат I-III ступенів №23 під керівництвом заслужених тренерів України Ігоря Котлярова та Олексія Позднухова.

 
 
 
19.11.2019

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах