Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Обласною комісією схвалено здійснення адресної виплати для придбання житла Вікторії Калюжній та Єгору Жукову

14 листопада в місті Краматорськ відбулось чергове засідання Обласної комісії з розгляду питань щодо визначення одержувачів адресної виплати для придбання житла.

Нагадаємо, розпорядженням голови Донецької обласної державної адміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 04.03.2019 № 236/5-19 було затверджено Порядок використання коштів обласного бюджету, передбачених на здійснення адресних виплат спортсменам та тренерам на території Донецької області для придбання житла на умовах співфінансування з місцевих бюджетів міст (міст обласного значення), районів, об’єднаних територіальних громад області обласному бюджету.

Головував на засіданні заступник очільника комісії – начальник управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик. Він доповів, що від Дружківської міської ради надійшов пакет документів, згідно з яким одержувачами адресної виплати для придбання житла визначені члени збірної команди України, майстри спорту з легкої атлетики Вікторія Калюжна та Єгор Жуков.

Вікторія Калюжна є чемпіонкою України 2017, 2018 та 2019 років, бронзовою призеркою Кубку Європи 2017 року з бігу на 10000 метрів (у командному заліку), переможницею півмарафонів 2017 року в Мадриді та Києві, учасницею Кубку Європи-2018 з бігу на 10000 метрів, учасницею чемпіонатів Європи з кросу 2017 та 2018 років, учасницею Варшавського марафону 2019 року з виконанням нормативу майстра спорту України міжнародного класу, кандидаткою на участь в Олімпійських іграх 2020 року.

Єгор Жуков є чемпіоном України 2017 та 2019 років, бронзовим призером Кубку Європи 2017 року з бігу на 10000 метрів (у командному заліку), фіналістом командного чемпіонату Європи 2017 року, учасником чемпіонатів Європи з кросу 2017 та 2018 років.

Розглянувши надані документи, члени комісії підтримали зазначені кандидатури одноголосно. Розрахункова сума коштів адресної виплати для придбання житла Калюжній та Жукову складає 339776 грн. (з них 167936 грн. – за рахунок обласного бюджету, 171840 грн. – за рахунок міського бюджету Дружківки).

 

Відзначимо, що всього в 2019 році на здійснення адресних виплат спортсменам та тренерам Донеччини для придбання житла передбачається близько 7 млн. грн., і Донецька облдержадміністрація забезпечить співфінансування в розмірі 50% з обласного бюджету.

Станом на сьогодні нове помешкання вже отримали: у місті Слов’янськ – заслужений майстер спорту України з плавання серед осіб з вадами зору Віктор Смирнову місті Бахмут – майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики Наталя Семенова, у селі Гришине Покровського району – майстер спорту України міжнародного класу з гирьового спорту Леон Білицький. Також у місті Торецьк придбано житло для майстра спорту України міжнародного класу з кікбоксингу WAKO Наталії Мартюхіної.

Раніше члени Обласної комісії схвалили здійснення адресної виплати для придбання будинку в місті Краматорськ заслуженому майстру спорту України з пауерліфтингу Олексію Бичкову. Також планується, що до кінця 2019 року нове помешкання отримають: у місті Бахмут – заслужений майстер спорту України з легкої атлетики Аліна Логвиненко та тренер-викладач з боротьби вільної Максим Єфремов, у місті Маріуполь – заслужений майстер спорту України з греко-римської боротьби Олександр Чернецький, майстер спорту України міжнародного класу зі стрибків у воду Станіслав Оліферчик, заслужений тренер України з плавання серед спортсменів з інвалідністю Борис Соколов, майстер спорту України міжнародного класу з плавання серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату Ярослав Семененко (виконав норматив заслуженого майстра спорту України), майстер спорту України міжнародного класу з пауерліфтингу Олександр Рубець.

 
14.11.2019

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах