Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


На Донеччині планують облаштувати 12 мультифункціональних спортивних майданчиків

6 листопада в місті Краматорськ відбулось друге засідання обласної комісії з підготовки пропозицій щодо розподілу в 2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво мультифункціональних майданчиків для занять ігровими видами спорту.

Головував на засіданні заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін. Про перелік пропозицій, які надійшли від виконкомів міських рад та райдержадміністрацій щодо реалізації таких проєктів на їх територіях, доповів начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик.

Нагадаємо, облаштування мультифункціональних спортивних майданчиків відбуватиметься на умовах співфінансування, де не менше 50% коштів передбачається з місцевих бюджетів або інших джерел, а другу половину складуть кошти державного бюджету. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 05 липня 2019 року № 571, головним розпорядником субвенції та відповідальним за виконання бюджетної програми визначено Міністерство молоді та спорту. А загальний обсяг субвенції для Донецької області становить 19765,5 тис. грн.

Раніше, 9 вересня поточного року, члени обласної комісії схвалили пакети документів, метою яких є будівництво мультифункціональних майданчиків у містах Вугледар (майданчик планується облаштувати на території дитячо-юнацької спортивної школи), Добропілля (ЗОШ І-ІІІ ступенів №19), Білозерське (вул. Шахтарської слави, 19), Краматорськ (ЗОШ №4 та ЗОШ №35), Селидове (ДЮСШ), а також у Волноваському районі (село Валер’янівка, вул. Центральна, 34в) та Покровському районі (Миколаївська ЗОШ І-ІІІ ступенів).

Володимир Мицик зауважив, що на розгляд комісії також надійшли пропозиції від Нікольської райдержадміністрації (будівництво майданчика за адресою: смт. Нікольське, вул. Свободи, 130) та виконкому Покровської міської ради (облаштування двох майданчиків у парку «Ювілейний»: будівництво одного та реконструкція другого, а також реконструкція майданчика на території загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4).

 
 

За підсумками обговорення члени обласної комісії дійшли висновку, що задля облаштування спортмайданчиків у Покровську та Нікольському районі надано необхідну документацію. А проєкти майбутніх майданчиків відповідають умовам, які регламентуються постановою Кабінету Міністрів України від 05 липня 2019 року № 571: вони мають відповідні розміри (завдовжки не менше ніж 38 метрів і завширшки не менше ніж 20 метрів), передбачають не менше чотирьох ігрових видів спорту, перебувають у комунальній власності, мають відведену земельну ділянку, а також для них вже наявна проєктно-кошторисна документація з експертним звітом та гарантовано співфінансування.

Таким чином, усього до розподілу в 2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво мультифункціональних майданчиків для занять ігровими видами спорту включено 12 об’єктів у 6 містах та 3 районах Донецької області.

07.11.2019

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах