Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Відбулось перше засідання обласної комісії з будівництва на Донеччині мультифункціональних спортивних майданчиків

9 вересня в місті Краматорськ відбулось перше засідання обласної комісії з підготовки пропозицій щодо розподілу в 2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво мультифункціональних майданчиків для занять ігровими видами спорту.

Головував на засіданні заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін. Про перелік пропозицій, які надійшли від виконкомів міських рад, райдержадміністрацій, рад об’єднаних територіальних громад, військово-цивільних адміністрацій щодо реалізації таких проєктів на їх територіях, доповів начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик.

Відзначимо, що обласну комісію створено відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 05 липня 2019 року № 571, де головним розпорядником субвенції та відповідальним за виконання бюджетної програми визначено Міністерство молоді та спорту. Основні умови, регламентовані документом, такі: мультифункціональний майданчик повинен бути завдовжки не менше ніж 38 метрів і завширшки не менше ніж 20 метрів, призначений для занять з не менше ніж чотирьох ігрових видів спорту, який має спеціальне покриття, розмітку для різних ігрових видів спорту та необхідне обладнання, що відповідає правилам проведення змагань, затвердженим в установленому законодавством порядку.

Субвенція спрямовується на будівництво нових мультифункціональних спортивних майданчиків або реконструкцію існуючих. Має бути відведена відповідна земельна ділянка і майданчик повинен належати до комунальної власності. Обов’язковою умовою є наявність необхідних документів, передбачених законодавством, зокрема проєктно-кошторисної документації, затверджених в установленому порядку. Також важливим є належне забезпечення подальшої експлуатації та функціонування об’єктів.

 

За підсумками обговорення члени обласної комісії дійшли висновку, що повні пакети необхідних документів наявні для облаштування 8 мультифункціональних майданчиків для занять ігровими видами спорту. Це стосується міст Вугледар (майданчик планується облаштувати на території дитячо-юнацької спортивної школи), Добропілля (ЗОШ І-ІІІ ступенів №19), Білозерське (вул. Шахтарської слави, 19), Краматорськ (ЗОШ №4 та ЗОШ №35), Селидове (ДЮСШ), а також Волноваського району (село Валер’янівка, вул. Центральна, 34в) та Покровського району (Миколаївська ЗОШ І-ІІІ ступенів). За умов оформлення відповідним чином документації до цього переліку може бути додане місто Покровськ.

 

Реалізація зазначених проєктів відбуватиметься на умовах співфінансування, де не менше 50% коштів передбачається з місцевих бюджетів або інших джерел, а другу половину складуть кошти державного бюджету. Загальний обсяг субвенції для Донецької області становить 19765,5 тис. грн.

09.09.2019

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах