Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


25-річчя світового рекорду Сергія Бубки

Рівно 25 років тому, 31 липня 1994-го, у італійському містечку Сестрієре переможець Олімпійських ігор-1988, багаторазовий чемпіон і рекордсмен світу зі стрибків із жердиною Сергій Бубка здійснив стрибок на 6,14 метра.

Здолати цю рекордну висоту на відкритому повітрі до сих пір нікому не вдалося. І це підтверджує величезну цінність цього досягнення для всієї міжнародної спортивної спільноти.

За свою кар’єру Сергій Бубка на стадіоні та в залі встановив 35 світових рекордів, а всього планка на рубежі 6 метрів і вище була приборкана уславленим легкоатлетом 46 разів.

Один із його легендарних рекордів у закритому приміщенні – 6,15 метра – протримався понад 20 років. У 2014-му висоту 6,16 метра на щорічному турнірі «Зірки жердини», започаткованому на Донеччині саме Сергієм Бубкою, взяв француз Рено Лавіллені.

Багатий на перемоги спортивний шлях Сергія Бубки змусив спеціалістів і просто любителів спорту зарахувати стрибки з жердиною до елітних видів легкої атлетики. Упевнені, ці успіхи слугуватимуть наочним прикладом для нового покоління спортсменів, сприятимуть вихованню нових чемпіонів.

Спортивна громадськість Донецької області вітає видатного вихованця регіону, а нині президента Національного олімпійського комітету України, із 25-річним ювілеєм яскравого досягнення, і бажає здійснення всіх творчих планів та задумів!

31.07.2019

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах