Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Ювілейний турнір «Зірки жердини» відзначився новим світовим рекордом серед чоловіків

15 лютого в приміщенні Арени «Дружба» пройшов ювілейний XXV міжнародний легкоатлетичний турнір «SAMSUNG» – Зірки жердини».

З вітальними словами на урочистому відкритті змагань до присутніх звернулися Донецький міський голова Олександр Лук’янченко та президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул.

Ігор Гоцул, побажавши учасникам отримання задоволення від змагань та спортивної вдачі, зазначив, що «для легкої атлетики України наявність в календарі таких змагань, як «Зірки жердини», є величезним щастям». Ігор Гоцул від імені мільйонів прихильників легкої атлетики висловив щиру подяку усім причетним до організації турніру: владі міста Донецька та області, суддям, спонсорам, волонтерам, і, звичайно, головному натхненнику змагань, прославленому Сергію Бубці.

Олександр Лук’янченко перед тим, як дати офіційний старт турніру, наголосив на його особливому статусі для приймаючого міста: «Це унікальне по своїй атмосфері свято стало не просто змаганням, а яскравим спортивним шоу, якому у світі немає аналогів. За 24 роки Донецьк став свідком подолання 11-ти світових рекордів, багатьох національних рекордів».

Цього року учасниками змагань «Зірки жердини» стали 27 кращих стрибунів із жердиною (15 чоловіків та 12 жінок) з Бразилії, Великобританії, Греції, Ірландії, Німеччини, Польщі, Португалії, Росії, США, України та Франції.  

Головною подією турніру став новий світовий рекорд серед чоловіків у приміщенні, який встановив француз Рено Лавіліньї, олімпійський чемпіон 2012 року. Новий результат – 6,16 м – є вищим за досягнення Сергія Бубки для змагань в залах на один сантиметр. До цього результат легендарного українського спортсмена ніхто не міг перевершити протягом 21 року. У лютому 1993 року в Донецьку Бубка підкорив планку на висоті 6,15 метрів.

Нагадаємо, що рекорд на відкритих стадіонах, як і раніше, належить Сергію Бубці і становить 6,14 м.

Друге місце серед чоловіків посів представник Великобританії, дебютант змагань Катс Люк, який взяв висоту 5 м 81 см. Третю сходинку зайняв наймолодший учасник  турніру Тіаго Браз да Сілва з Бразилії, який встановив новий національний рекорд та рекорд Латинської Америки – 5 м 76 см.

Змагання серед жінок виграла представниця Бразилії Фабіана Мюрер, яка першою серед конкуренток взяла висоту 4,62 м. Такий же результат показали Анна Роговська (Польща) і Сілке Шпігельбург (Німеччина), що розташувалися за кількістю вдалих спроб на другій і третій позиціях відповідно.

Окремо відзначимо результати спортсменів з Донецька, вихованців спортивного клубу Сергія Бубки: бронзовий призер Олімпійських ігор 2008 року Денис Юрченко подолав планку на висоті 5,46 м, ставши дев’ятим, а Ганна Шелех завершила змагання на шостому рядку підсумкового рейтингу, взявши висоту 4,52 м.

   

 
16.02.2014

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах