Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Легкоатлети Донеччини допомогли збірній Україні вийти у фінал командних змагань на ІІ Європейських іграх

26 червня в Мінську, столиці Республіки Білорусь, у рамках ІІ Європейських ігор відбулись півфінальні змагання з легкої атлетики за форматом DNA (Dynamic New Athletics – динамічна нова легка атлетика), під час яких збірні 12 країн боролись за право вийти у фінал, де визначаться володарі командного комплекту нагород.

Спортсмени боролись за залікові бали у 8 основних видах програми: бігу на 100 м (чоловіки), стрибках у довжину (жінки), бігу на 100 м (жінки), метанні спису (жінки), змішаній естафеті 4x400 м, бігу з бар’єрами 110 м (чоловіки), стрибках у висоту (чоловіки), бігу з бар’єрами 100 м (жінки), які завершала гонка переслідування 800-600-400-200 м.

Збірній Україні, як і в кваліфікаційному раунді, вдалося виграти свій «матч». Маючи 71 очко в активі, вона обійшла команди Греції, Німеччини, Португалії, Туреччини та Франції. Свій вагомий внесок у цей результат зробили й три легкоатлета Донецької області.

Майстер спорту України міжнародного класу Сергій Смелик, представник міста Бахмут, у змаганнях з бігу на 100 м серед чоловіків повторив кращий час поточного сезону – 10.35 секунд, поступившись тільки португальцю Карлосу Насіменту (10.26 секунд).

Заслужений майстер спорту України з міста Бахмут Аліна Логвиненко в складі української змішаної естафетної команди 4х400 метрів (разом із Данилом Даниленком, Тетяною Мельник та Олегом Миронцем) святкувала перемогу з результатом 3:16.65 хвилин.

Майстер спорту України Олексій Поздняков, представник міста Дружківка Донецької області, як і в перший день легкоатлетичних змагань на II Європейських іграх, допоміг національній команді виграти комбіновану змішану естафету (час з гандикапом 4:25.63). Олексій біг етап на дистанції 400 м, перший етап (800 м) долав Євген Гуцол, другий (600 м) – Наталія Прищепа, третій (200 м) – Яна Качур.

Відзначимо, що фінал командного легкоатлетичного турніру в Мінську за участю збірних України, Білорусі, Франції, Німеччини, Італії та Чехії відбудеться 28 червня, початок – о 18:00.

27.06.2019

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах