Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Сергій Бубка: У Бахмуті створюються гідні умови для учнів Донецького вищого училища олімпійського резерву

27 травня в рамках робочої поїздки на Донеччину президент Національного олімпійського комітету України, перший віце-президент Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій, член Виконкому Міжнародного олімпійського комітету, олімпійський чемпіон, Герой України Сергій Бубка завітав до міста Бахмут.

Свій візит головний олімпієць країни розпочав з огляду обласних об’єктів спортивної інфраструктури – після переміщення з Донецька повноцінну діяльність в Бахмуті відновлюють Донецьке вище училище олімпійського резерву ім. С.Бубки та обласний лікарсько-фізкультурний диспансер.

Нагадаємо, задля створення якісного ведення медично-біологічного контролю провідних спортсменів, здійснення медичного контролю дитячо-юнацького спорту, підвищення рівня здоров’я населення області, із комунальної власності територіальної громади м. Бахмут у спільну власність територіальних громад, сіл, селищ, міст, що перебуває в управлінні обласної ради, було передано нерухоме майно (приміщення цілісного майнового комплексу державного закладу «Вузлова лікарня станції Бахмутського державного підприємства «Донецька залізниця»), що розташоване по вул. О.Сибірцева, 3.

Загальна сума проекту з реконструкції будівель для розміщення обласного лікарсько-фізкультурного диспансеру складає майже 49,5 млн. грн. Роботи виконуються за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку за співфінансування з обласного бюджету на рівні 30%. Станом на сьогоднішній день завершено: усі види демонтажних робіт, утеплення стін та облицювання фасаду, заміна покрівлі на металочерепицю (перші та друга черги), заміна вікон, посилення дверних отворів. Продовжуються роботи щодо кладки стін та перегородок, заміни каналізації, водопроводу та установки опалення внутрішніх приміщень.

 
 

Стосовно Донецького вищого училища олімпійського резерву ім. С.Бубки, з метою забезпечення власними адміністративними приміщеннями та учбовими класами, спортивною інфраструктурою, з балансу Бахмутського педагогічного училища на баланс закладу здійснено процедуру передачі 5-поверхового гуртожитку, який знаходиться по вул. Благовіщенській, 43. На даний час розроблено проектно-кошторисну документацію з реконструкції вищезазначеної будівлі та отримано комплексний позитивний висновок державної експертизи. Проект входить до переліку об’єктів, який затверджено в рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України Європейського інвестиційного банку.

Також із комунальної власності територіальної громади міста Бахмут на баланс Донецького вищого училища олімпійського резерву ім. С.Бубки передано стадіон «Авангард». Його реконструкція проводиться за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету. Станом на сьогоднішній день підрядником виконано земляні роботи, улаштування дренажної системи, продовжується облаштування багатошарової основи під укладання синтетичного покриття.

Водночас, на території стадіону заплановано будівництво учбового корпусу на 400 учнів та студентів навчального закладу спортивного профілю ДВУОР ім. С.Бубки. Наразі розроблено проектно-кошторисну документацію на об’єкт та отримано позитивний експертний звіт. Вартість робіт складає 176330,862 тис. грн. Фінансування проекту на 2019 рік погоджено Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

 
 

Після ознайомлення з ходом реконструкції обласних спортивних об’єктів президент Національного олімпійського комітету України завітав на стадіон «Металург», де відбулись урочистості в рамках Дня відкритих дверей Донецького вищого училища олімпійського резерву ім. С.Бубки.

«Я дуже радий сьогодні зустрітися з вихованцями училища, що носить моє ім’я, – наголосив Сергій Бубка у вітанні до атлетів. – Україна є дуже спортивною державою, і високими досягненнями відомі представники Донеччини. Видатні спортсмени регіону здобули 35 олімпійських медалей, серед них – Ніна Зюськова, Надія Ткаченко, Валерій Подлужний, Лілія Подкопаєва, Ігор Радівілов… Нинішнє покоління має всебічну підтримку з боку керівництва регіонального відділення НОК України, керівництва області, міста Бахмут, і я впевнений, що з вас також вийдуть чемпіони України, Європи, світу, Олімпійських ігор і ви продовжити славетні традиції українського спорту».

 

«Спортсмени Донецької області, які мають серйозні досягнення, на власному прикладі показують іншим хлопцям та дівчатам переваги занять спортом і ведення здорового способу життя. Ви демонструєте, що спорт – це дисципліна, характер, можливість представляти честь рідного міста на змаганнях різного рівня. Дуже вдячний вам і вашим тренерам за кропітку роботу, відданість спорту, бажаю нових успіхів та перемог!» – сказав голова Відділення НОК України в Донецькій області Віктор Ремський.

«Донецьке вище училище олімпійського резерву ім. С.Бубки після переміщення з Донецька розпочало свою роботу в Бахмуті у 2015 році, – нагадав начальник управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик. – Тренерам, спортсменам було нелегко знайти мотивацію, щоб почати з чистого аркушу, але сьогодні учні закладу забезпечені обладнанням, необхідним для навчального та тренувального процесу. Вірю, що перед нами стоять майбутні олімпійці – ви нас не підведіть!».

 

Також учасників свята привітали заступник Бахмутської міської ради Світлана Кіщенко, начальник управління з питань фізичної культури та спорту Бахмутської міської ради Віктор Лис, директор ДВУОР ім. С.Бубки Ігор Анушкевич.

Подяками НОК України за внесок у розвиток олімпійського руху та цінними подарунками Сергій Бубка нагородив колектив школи вищої спортивної майстерності (директор Крістіна Русінова), колектив спортивного комплексу «Металург», тренерів ДВУОР ім. С.Бубки Сергія Любченка, Юрія Седньова, Анатолія Кірієнка, тренера ШВСМ Олексія Солнцева, заступника директора ШВСМ з навчально-спортивної роботи Олену Кордюкову.

 
 
 

По завершенні урочистої частини учасники параду долучилися до легкоатлетичного пробігу, присвяченого Олімпійському дню. Сергій Бубка відвідав спортивні локації та змагання, організовані на території стадіону, де тепло поспілкувався зі спортсменами та тренерами, роздав безліч автографів та сфотографувався з усіма бажаючими.

 
 
 
 
 
 

У рамках свого візиту в Бахмут керманич Національного олімпійського комітету передав для розвитку спорту області новітнє обладнання (на суму близько півтора мільйона гривень) для занять легкою та важкою атлетикою, велоспортом та триатлоном: це жердини для стрибків у висоту, важкоатлетичний помост та різного типу велосипеди.

 
 
 
 

Як і 26 травня в Миколаївці, наступного дня в Бахмуті відбулася презентація книги «Перші кроки до здоров'я та довголіття», яка видана за підтримки НОК України та регіонального відділення НОК в Донецькій області. Книга в цікавій та доступній формі дає цінні поради щодо здорового способу життя та правильного харчування.

 

Більше світлин з заходу – на нашій сторінці в соціальній мережі Facebook: https://www.facebook.com/sportdonoda/ (альбом – за посиланням).

29.05.2019

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах