Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Важкоатлети Донеччини – переможці та призери Кубку України в Чернігові

З 25 лютого по 2 березня в місті Чернігів відбувся Кубок України з важкої атлетики серед чоловіків та жінок.

Донецьку область на змаганнях гідно представила команда у складі 20 спортсменів, з яких 7 піднялися на п’єдестал пошани.

У ваговій категорії до 64 кг Юлія Шимечко (Каліна) з Маріуполя встановила національні рекорди у вправі поштовх (116 кг) та сумі двоборства (204 кг). Уперше виконала норматив майстра спорту України Крістіна Бородіна з Вугледару, яка в категорії 81 кг здобула «золото», зібравши у двоборстві 193 кг (83 кг у ривку, 110 кг у поштовху). Переможцем змагань у категорії до 109 кг став Роман Зайцев з Краматорська з результатом у сумі 378 кг (170 кг + 208 кг).

«Срібло» у ваговій категорії до 55 кг, зібравши за підсумками двох вправ 208 кг, виборов Артур Тютюнник. Бронзові призери в сумі двоборства: Аліна Тихонова (Білозерське/Бахмут) – у в/к 49 кг із результатом 129 кг; Марина Алєксандрова (Білозерське/Бахмут) – у в/к до 55 кг із результатом 164 кг; Віталій Митрофанов (Білозерське) – у в/к до 73 кг із результатом 289 кг.

 
 

Зазначимо, що вкотре на всеукраїнських змаганнях гостра боротьба розгорнулася у ваговій категорії до 96 кг, де Ілля Куліков з Вугледару посів підсумкове 4 місце із сумою двоборства 345 кг. При цьому в активі Іллі – мала «бронза» у вправі поштовх (190 кг).

У ваговій категорії 73 кг п’яте місце із сумою двоборства 278 кг та третє місце у вправі ривок із рекордом України серед юніорів (131 кг) посів Арсен Погосов з Дружківки.

 
 
 

Також п’ятими стали: Анастасія Шундрій (Дружківка) – у в/к до 59 кг із результатом 137 кг у сумі двоборства, завдяки чому вперше виконала норматив майстра спорту України; Олексій Наливайко – у в/к до 81 кг із результатом 296 кг; Максим Навольнєв (Новогродівка) – у в/к до 109 кг із результатом 312 кг; Максим Кобець (Ясинуватський район) – у в/к понад 109 кг із результатом 332 кг.

Третьою спортсменкою Донецької області, яка виконала норматив майстра спорту України на Кубку країни з важкої атлетики в Чернігові, стала Альона Полякова з Бахмута із сумою двоборства 145 кг.

За підсумками щільної командної боротьби чоловіча збірна Донеччини виявилася лідером змагань, залишивши позаду представників Луганської, Запорізької та Харківської областей. Жіноча команда нашого регіону, поступившись тільки спортсменкам Харківщини, посіла друге місце.

Успішний виступ у Чернігові дає провідним важкоатлетам Донецької області – Юлії Шимечко та Роману Зайцеву – право представити Україну на чемпіонаті Європи серед чоловіків та жінок, що відбудеться 6-13 квітня в Грузії.

 

Фото – Микола Колтаков

05.03.2019

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах