Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Донецьку відбулася підсумкова сесія Донецького обласного відділення НОК України

12 грудня в Донецькому вищому училищі олімпійського резерву ім.С.Бубки відбулася підсумкова сесія Донецького обласного відділення Національного олімпійського комітету України (ДОВ НОК).

Учасниками заходу стали понад 90 осіб – представники усіх федерацій олімпійських видів спорту, співробітники вищих навчальних закладів, фізкультурно-спортивних товариств, організацій тощо.

Гості мали змогу заслухати доклад голови відділення Анатолія Кучерова про проведені спортивно-масові заходи за 2013 рік, а саме:

- Олімпійський день;
- Всеукраїнський Олімпійський урок;
- Олімпійське літо 2013;
- Олімпійське Лелеченя;
- Всеукраїнська естафета «Передай вогонь перемоги»;
- підняття державного прапорів та НОК;
- турніри на призи Чемпіонів та призерів Олімпійських ігор;
- акції «Олімпійська книга» та «Олімпійський куточок»;
- конкурс серед спортивних журналістів;
- співпраця з обласними спортивними організаціями, спонсорами, тощо.

Спільна робота спортивних організацій Донеччини була необхідною для виконання Програми розвитку олімпійського руху в Україні на період 2011-2014 років. Так, виконавчий директор ДОВ НОК Олена Похильчук відзначила, що на протязі багатьох років тісно і плідно співпрацювали з Донецьким обласним відділенням НОК України управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації; федерації з олімпійських видів спорту, фізкультурно-спортивні товариства і відомства та громадські організації; ДРЦ «Інваспорт» і ДОЦФЗН «Спорт для всіх»; Олімпійська Академія України; Асоціація спортивних журналістів Донецької області та Асоціація ветеранів спорту Донецької області.

Основними завданнями такої співпраці є залучення широких верст населення до занять спортом, ведення здорового образу життя, пропаганда Олімпійського руху і Олімпійських цінностей.

Серед програмних завдань були окреслені підготовка педагогічних кадрів, пропаганда здорового образу життя, продовження створення музею олімпійської спортивної слави, робота із залучення позабюджетних коштів.

Так, однією з головних ініціатив ДОВ НОК України є створення Алеї олімпійської слави. «Вже розпочато серйозна робота. Це буде унікальна споруда, яке дасть можливість на ідеях олімпізму виховувати нашу молодь. Тим більше, усі ми розуміємо, від якого негативного інформаційного поля нам все-таки вдається відривати дітей, щоб вони займалися спортом, – підкреслив завідувач кафедри фізвиховання ДонНАСА і керівник комплексної наукової групи штабу олімпійської підготовки Василь Попов. – Уже є вельми цікавий стартовий проект «Алеї олімпійської слави» (у районі РСК «Олімпійський» з боку вул. Артема). Я пропоную оголосити обласний конкурс зі створення Алеї. Звичайно, це дорога ідея, але це увічнить наших олімпійців на Олімпійських іграх і зіграє величезну роль у вихованні нашої молоді».

Також Василь Попов зазначив, що для пропагування олімпійського руху необхідно не втрачати своїх олімпійців. Так, на Олімпіаді-2012 в Лондоні 9 вихованців спорту донецького регіону представляли на Іграх інші області. Серед них були і чемпіони, і призери Олімпійських ігор. Водночас, ДОВ НОК України вже зараз прикладає масу зусиль для того, щоб на майбутній Олімпіаді не повторити минулих помилок і гідно підготувати своїх олімпійців.

У палкій дискусії були розглянуті «наболілі» у громадськості питання про фінансову підтримку не лише олімпійських видів спорту, але й значне виділення коштів на підтримку неолімпійських видів спорту. Цікаве питання підняв президент федерації баскетболу Донецької області про підтримку тих видів спорту, що розвиваються та на безкоштовній основі надають спортивні послуги для населення.

Під час півторагодинного засідання представники спортивної громадськості активно обговорили актуальні питання у розвитку фізичної культури і спорту Донецького регіону. В цілому, робота відділення визнана задовільною, однак є моменти, над якими ще треба працювати. 

 
За інформацією Донецького обласного відділення НОК України
 
16.12.2013

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах