Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Ольга Саладуха та Сергій Смелик виконали нормативи на чемпіонат Європи з легкої атлетики у приміщенні

11-12 січня новий всеукраїнський легкоатлетичний сезон традиційно почався «Різдвяними стартами» у Києві. Цьогоріч змагання проводилися в 24-й раз, зібравши зіркових спортсменів.

На найвищому рівні показали себе два титулованих легкоатлети Донецької області: майстер спорту України міжнародного класу, учасник Олімпійських ігор 2012 та 2016 років Сергій Смелик та заслужений майстер спорту, бронзовий призер Олімпійських ігор 2012 року Ольга Саладуха. Обидва змогли виконали нормативи для участі в чемпіонаті Європи у приміщенні, що відбудеться 1-3 березня в Глазго (Шотландія).

У перший змагальний день Сергій Смелик з результатом 6,74 секунди здобув перемогу в бігу на дистанції 60 метрів серед чоловіків. Цікаво, що його переслідувач – молодий киянин Василь Макух – відстав усього на 4 соті секунди і теж вклався в норматив, який складає 6,78.

Справжньою окрасою другого змагального дня «Різдвяних стартів» став виступ представниці Донеччини в потрійному стрибку Ольги Саладухи. Незважаючи на всього лиш дві успішні спроби, Ольга показала дуже серйозний результат: у третій спробі полетіла на відмітку 14,07 метрів, а в заключній – на 13,98 (при цьому норматив складає 13,85).

З Ольгою Саладухою поспілкувався журналіст медіапорталу «Жорстка атлетика»:

- В Берліні, влітку минулого року, після виступу ти була розчарована та демотивована, а сьогодні у тебе на вустах посмішка та виконаний норматив на європейську першість. Цікаво, де ти знайшла мотивацію?

- Мене усі завжди запитують про мотивацію, мабуть, мотивація – це моя четверта Олімпіада. Хотілося б поставити гарну крапку – не просто піти як розрядник, а піти красиво, тому у мене всі цілі на 2020 рік. Хочеться уже в 2019 проявити себе і закріпитись із хорошим результатом в районі 14,50 – 14,60 метрів. Тож все це і мотивує мене на хороші результати.

- Який у тебе зараз стан здоров’я? Нічого не турбує, в тренуваннях все планово?

- Намагаюсь вже забути про проблеми, які були. Адже якщо слухати лікарів – то можна взагалі не повертатись у спорт, не тренуватись і спокійно лежати у ліжку – тому я всі ці думки забула, так би мовити, і тренуюсь з хорошим налаштуванням та настроєм!

Додамо, що на XXIV «Різдвяних стартах» серед представників школи вищої спортивної майстерності Донецької області до числа призерів також потрапили: Олександр Малосілов (1 місце в потрійному стрибку – 16,15 м), Ігор Гончар (2 місце в стрибках у довжину – 7,62 м, 3 місце в потрійному стрибку – 15,43 м.), Юлія Чумаченко (2 місце в стрибках у висоту – 1,89 м), Богдан Єгоров (3 місце в стрибках у довжину – 7,41 м).

Основними турнірами всеукраїнського рівня в зимовому календарі лишаються командний чемпіонат України у приміщенні (25-26 лютого) і чемпіонат України у приміщенні (7-9 лютого). Обидва пройдуть у Сумах.

14.01.2019

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах