Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Краматорську нагородили кращих спортсменів і тренерів Донецької області

27 грудня в Краматорську, у конференц-залі Донецької облдержадміністрації, відбулась урочиста зустріч голови облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації Олександра Куця з провідними спортсменами та тренерами з олімпійських, неолімпійських видів спорту, видів спорту серед осіб з інвалідністю.

«Дуже приємно, що така велика кількість видатних атлетів представляє Донецьку область. Я дійсно пишаюсь вами, спортсменами, та вашими тренерами – вольовими, сильними, цілеспрямованими. Своїм прикладом мужності, самовідданості ви підтягуєте в спортивні секції молодь. Відверто скажу, що для розвитку спортивної інфраструктури робиться багато, але, мабуть, недостатньо. Перед Донеччиною стоїть багато викликів – відновлення житла, зруйнованого війною, забезпечення житлом переселенців, розвиток критичної інфраструктури та багато іншого, але я запевняю, що обласна влада ні на хвилину не забуває про тих, хто прославляє наш регіон на міжнародній арені, здобуває велику кількість нагород. Ми докладатимемо максимум з можливих зусиль для розвитку спорту області», - заявив голова Донецької облдержадміністрації Олександр Куць.

Також очільник регіону зазначив, що у найближчих планах – забезпечення житлом спортсменів та тренерів.

«Зараз ми маємо ситуацію, коли значна кількість спортсменів і тренерів – це внутрішньо переміщені особи без власного житла. Дуже прикро, коли вони виїжджають з Донецької області в пошуках необхідних умов і приймають запрошення виступати за інші регіони. А ми хочемо, щоб наші спортсмени залишались тут і представляли рідну Донеччину. Ми розуміємо, що побутові проблеми можуть впливати на хід тренувань, а тому докладемо зусиль для того, аби спортсмени і тренери отримали такі необхідні їм квартири», - наголосив Олександр Куць.

 
 

Подяки Міністерства освіти і науки України за успішний виступ на Всесвітній літній гімназіаді 2018 року висловлено: переможцю змагань з боксу Роману Літвінову, володарці «золота» з шахів Олені Мартинковій, їх тренерам Батіралі Карімову та Олександру Мартинкову.

 

За підтримку гандбольної команди Суперліги чемпіонату України «Донбас» лист-подяку Донецької облдержадміністрації, обласної військово-цивільної адміністрації висловлено публічному акціонерному товариству «Донбасенерго». Нагороду отримав головний тренер команди Іван Фучеджи.

За успішний виступ у сезоні 2017-2018 років лист-подяку Донецької облдержадміністрації, обласної військово-цивільної адміністрації висловлено хокейному клубу «Донбас», шестиразовому чемпіону України. Нагороду вручено генеральному директору ХК «Донбас» Федору Ільєнку.

 

Посвідчення про присвоєння спортивного звання «Майстер спорту України міжнародного класу» учню-спортсмену відділення велосипедного спорту школи вищої спортивної майстерності Тімуру Малєєву отримав його особистий тренер Олексій Солнцев.

Переможців та призерів міжнародних змагань заохотили одноразовими грошовими винагородами на загальну суму близько 1,2 млн. грн.

За успішний виступ на Кубку світу з радіоспорту грошові сертифікати отримали Карина Зоря (дворазова срібна та дворазова бронзова призерка) та Олег Полубенцев (бронзовий призер). За успішний виступ на чемпіонаті світу з бодібілдингу сертифікати вручили Кристині Короткій (чемпіонка), Антону Ференцу (срібний призер) та їх наставнику, заслуженому тренеру України з бодібілдингу Віталію Талавері.

Грамотою департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації та сертифікатом на виплату одноразової грошової винагороди нагороджено заслуженого тренера України з легкої атлетики, особистого тренера Дмитра Ібрагімова Віктора Лиса.

За успішний виступ на чемпіонаті світу з кікбоксингу WKA грошові сертифікати отримали: Антон Артюхов (триразовий чемпіон), Олександр Зірка (чемпіон та бронзовий призер), Максим Ройко (дворазовий чемпіон), Павло Дерев’янко (триразовий чемпіон, особистий тренер Сергія Зірки, Максима Ройка), Михайло Дерев’янко (особистий тренер Павла Дерев’янка).

 

За успішний виступ на чемпіонаті світу з пауерліфтингу та жиму лежачи серед спортсменів з вадами зору сертифікатами на виплату одноразової грошової винагороди нагороджені: Валентина Григор’єва (чемпіонка з пауерліфтингу та з жиму лежачи, рекордсменка світу), Володимир Драний (чемпіон з пауерліфтингу та срібний призер з жиму лежачи), Василиса Козирева (чемпіонка світу з пауерліфтингу та з жиму лежачи, рекордсменка світу), Володимир Шаульський (чемпіон з пауерліфтингу та бронзовий призер з жиму лежачи, рекордсмен світу), Ігор Котляров (особистий тренер Володимира Драного, Василиси Козиревої, Валентини Григор’євої).

 
 

За успішний виступ на чемпіонаті Європи з кікбоксингу WAKO грошові сертифікати отримали: Владислав Гіда (дворазовий срібний призер), Ярослав Єфімцев (бронзовий призер), Дмитро Кругальський (бронзовий призер), Артем Дріга (особистий тренер Владислава Гіди), Руслан Осіпов (особистий тренер Дмитра Кругальського), Володимир Рюмін (особистий тренер Ярослава Єфімцева).

За успішний виступ на міжнародних змаганнях з хортингу, Комбат Дзю-Дзюцу, бойового самбо заохочені: Сергій Богович (срібний призер чемпіонату світу з комбат Дзю-Дзюцу, дворазовий чемпіон Європи з хортингу, срібний призер чемпіонату Європи з бойового самбо), Божена Мальцева (дворазова чемпіонка світу з комбат Дзю-Дзюцу, дворазова чемпіонка Європи з хортингу), Олексій Пучков (чемпіон та срібний призер чемпіонату Європи з хортингу), Владислав Шульга (чемпіон світу з комбат Дзю-Дзюцу, дворазовий чемпіон Європи з хортингу), Андрій Безуглий (особистий тренер Божени Мальцевої, Сергія Боговича, Владислава Шульги, Олексія Пучкова).

 

За успішний виступ на чемпіонаті Європи зі спортивних танців на візках нагороджені переможці та призери змагань Сніжана та Володимир Керничні, а також їх особистий тренер Олена Харченко. За перемогу Олександра Козирєва на Кубку світу з сумо грошовий сертифікат отримав його особистий тренер Олег Рева.

За дві срібні нагороди на чемпіонаті світу з гирьового спорту грошові сертифікати отримали Леон Білицький та його тренер Валерій Білицький. Владислав Руднєв заохочений одноразовою грошовою винагородою за «золото» чемпіонату з боротьби самбо, Костянтин Мусієнко – за «золото» чемпіонату Європи з жиму лежачи.

 

За вагомий особистий внесок у розвиток та популяризацію боротьби самбо в Донецькій області грамотою департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації нагороджено почесного президента відокремленого підрозділу НФСУ «Донецька обласна федерація самбо НФСУ» Сергія Натруса.

За успішний виступ на чемпіонаті світу з пауерліфтингу сертифікатами на виплату одноразової грошової винагороди заохочені: Антоніна Марченко (дворазова бронзова призерка), Олександр Рубець (дворазовий чемпіон), Владислав Чорний (бронзовий призер), Сергій Федоренко (особистий тренер Антоніни Марченко). Грамотою департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації та сертифікатом на виплату одноразової грошової винагороди нагороджено заслуженого тренера України з пауерліфтингу Івана Збандута.

 
 

За підсумками серпня 2018 року відзнаки «Кращий спортсмен місяця Донецької області» і «Кращий тренер місяця Донецької області» отримали Каміла Грищенко – чемпіонка Європи зі швидких шахів та блискавичної гри серед дівчат до 16 років та Андрій Корницький – тренер-викладач з шахів.

 

За підсумками серпня 2018 року відзнаками «Кращий спортсмен місяця Донецької області» і «Кращий тренер місяця Донецької області» та сертифікатами на виплату одноразової грошової винагороди нагороджені: Сергій Штанько – переможець та багаторазовий призер чемпіонату світу з радіоспорту, Кубку світу, дворазовий бронзовий призер чемпіонату Європи зі спортивного радіоорієнтування та Олексій Іванько – особистий тренер Сергія Штанька, Карини Зорі, Олега Полубенцева.

 

Відзнаки «Кращий спортсмен Донецької області в жовтні 2018 році», «Кращий спортсмен Донецької області за загальним підсумком кращих спортсменів 2018 року» та сертифікат на виплату одноразової грошової винагороди вручили Ганні Терещенко – триразовій чемпіонці світу з традиційного ушу, срібній призерці Кубку світу.

Відзнакою «Кращий тренер місяця Донецької області» за підсумками жовтня 2018 року, грамотою департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації та сертифіктом на виплату одноразової грошової винагороди нагороджено Віталій Болдирєва, заслуженого тренера України з ушу, особистого тренера Ганни Терещенко.

 

За підсумками жовтня 2018 року відзнаками «Кращий спортсмен місяця Донецької області» і «Кращий тренер місяця Донецької області» та сертифікатами на виплату одноразової грошової винагороди заохочені: Дмитро Кірпулянський – бронзовий призер чемпіонату світу з біатлу/триатлу та Дмитро Сидоров – заслужений тренер України з сучасного п’ятиборства, особистий тренер Дмитра Кірпулянського.

 

За підсумками листопада 2018 року відзнаки «Кращий спортсмен місяця Донецької області» і «Кращий тренер місяця Донецької області» та сертифікати на виплату одноразової грошової винагороди отримали: представники видів спорту серед осіб з інвалідністю Юрій Романюк (чемпіон світу з пауерліфтингу та з жиму лежачи, рекордсмен світу) та Олексій Позднухов (заслужений тренер України, особистий тренер Юрія Романюка), представники неолімпійських видів спорту Олексій Бичков (триразовий чемпіон та срібний призер чемпіонату світу з пауерліфтингу серед чоловіків) та Альона Бичкова (тренер вищої категорії з пауерліфтингу, особистий тренер Олексія Бичкова).

 
 

Після урочистої церемонії нагородження провідні спортсмени Донеччини взяли слово-відповідь.

Першим до мікрофона підійшов заслужений майстер спорту України з сучасного п’ятиборства, кращий спортсмен Донецької області з олімпійських видів спорту в 2018 році Дмитро Кірпулянський:

«Шановний Олександре Івановичу, від імені всіх спортсменів-олімпійців Донецької області висловлюю Вам подяку за допомогу, яка надається на високому рівні. Завдяки Вашій підтримці в нашому регіоні будуються і модернізуються спортивні майданчики, заохочуються за досягнення спортсмени і тренери. А що найважливіше – ви надаєте альтернативу нашій молоді, щоб вона не витрачала час на комп’ютерні ігри, а знайшла себе в спорті, дотримувалась здорового способу життя.

Наступні 2019-й і 2020-й роки стануть дуже важливими для всієї світової спортивної спільноти, адже будуть відбірковими на Олімпійські ігри в Токіо. Вірю, що спортсмени Донецької області зможуть вибороти ліцензії на відповідних міжнародних змаганнях та гідно представити регіон на майбутній Олімпіаді. Окремі слова подяки варто сказати нашим тренерам, які вкладають у нас, спортсменів, свій час, сили, енергію. Хочу подякувати департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації за всіляку підтримку, яка дає можливість тренуватись і показувати високі спортивні результати».

На знак подяки за вагому підтримку Дмитро Кірпулянський вручив очільнику Донецької області Олександру Куцю новий комплект олімпійської спортивної форми.

 

«Висловлюю вдячність керівництву Донецької обласної державної адміністрації та департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації за увагу, моральну та фінансову допомогу, яка надається спортсменам нашої області. Від себе обіцяю й надалі нести з гордістю високе звання української спортсменки, з честю представляти Донеччину та рідне місто Маріуполь», - сказала майстер спорту України міжнародного класу з ушу Ганна Терещенко.

«Щиро вдячні Донецькій облдержадміністрації за щомісячні стипендії та одноразові грошові винагороди для кращих спортсменів. Ми завжди відчуваємо і матеріальну, і моральну підтримку, коли виступаємо закордоном», - сказала заслужений майстер спорту України з танців на візках Сніжана Кернична.

 

Більше світлин з заходу – на нашій сторінці у Facebook: www.facebook.com/donsportmolod (альбом – за посиланням)

30.12.2018

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах