Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


«Шахтар» розпочне наступний рік в Лізі Європи

У рамках шостого туру групового етапу Ліги чемпіонів «Шахтар» проводив виїзну гру з «Манчестер Юнайтед». Поєдинок на «Олд Траффорд» для донецької команди був найважливішим у році, що минає. Перемога над грандом європейського футболу забезпечувала «гірникам» не тільки вихід у плей-офф, але і перше місце в групі. Будь-який інший результат ставив команду в залежність від підсумку протистояння «Реал Сосьєдада» і «Байєра».

Перший тайм матчу в Манчестері донеччани провели на високому рівні, маючи можливість відзначитися не раз. Рахунок у грі могли відкривати Алекс Тейшейра, Фред і Дуглас Коста. Правда, були моменти і у господарів, на вістрі атак яких опинявся Ешлі Янг. На початку другого тайму «Шахтар» продовжив володіти ініціативою, не реалізувавши черговий забійний момент. Ярослав Ракицький з району одинадцятиметрової позначки пробивав напевно, але м’яч після рикошету від Філа Джонса потрапив у штангу. Після цього епізоду гра зазнала змін. Ініціативою міцно заволодів «Манчестер Юнайтед», створюючи небезпечні моменти біля воріт Андрія П’ятова. Один з них у підсумку став гольовим. На 67-й хвилині після подачі кутового від ван Персі Джонс «розстріляв» голкіпера донеччан. Після пропущеного гола головний тренер «гірників» Мірча Луческу спробував змінити хід гри за допомогою замін, але надати належного впливу вони не змогли.

Фінальний свисток зафіксував рахунок 1:0 на користь господарів – «Шахтар», зігравши два різних тайми, програє в Манчестері. Не були втішними і новини та із Сан-Себастьяна, де «Байєр» мінімально обіграв «Реал Сосьєдад». Таким чином, донецька команда продовжить свої виступи в Лізі Європи, поступившись дорогою в плей-офф Ліги чемпіонів леверкузенському «Байєру».

Додамо, що свого майбутнього суперника «Шахтар» дізнається 16 грудня, коли в Ньоні відбудеться жеребкування 1/16 і 1/8 фіналу Ліги Європи. Початок жеребкування – о 14:00. Згідно з календарем УЄФА, матчі 1/16 фіналу Ліги Європи будуть зіграні 20 і 27 лютого 2014 року.

Ліга чемпіонів УЄФА – 2013/14. Груповий етап. 6-й тур. 10 грудня 2013. Манчестер. «Олд Траффорд». 9 градусів

«Манчестер Юнайтед» (Манчестер, Англія) – «Шахтар» (Донецьк, Україна) – 1:0 (0:0)

Гол: Джонс (67)

«Манчестер Юнайтед»: де Хеа, Рафаел, Джонс, Фердинанд, Еванс, Бюттнер (Валенсія, 88), Гіггз (Клеверлі, 63), Янг (ван Персі, 63), Кагава, Янузай, Руні (к)

Запасні: Ліндегор, Андерсон, Нані, Ернандес

Головний тренер: Девід Мойес

«Шахтар»: Пятов, Срна (к), Кучер, Ракицький, Шевчук, Степаненко, Фред (Фернандо, 80), Тайсон (Бернард, 63), Тейшейра, Дуглас Коста, Луїс Адріано (Феррейра, 88)

Запасні: Каніболоцький, Кривцов, Хюбшман, Едуардо

Головний тренер: Мірча Луческу

Попередження: Бюттнер (71), Клеверлі (77), Срна (78), Кучер (81)

Арбітр: Мілорад Мажич (Сербія)

Фото - www.shakhtar.com

 
11.12.2013

Новини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах