Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Сьогодні в режимі відеоконференції відбулося засідання громадської колегії оперативного вирішення актуальних питань розвитку фізичної культури і спорту в Донецькій області

11 грудня в Донецьку в режимі відеоконференції відбулося засідання громадської колегії оперативного вирішення актуальних питань розвитку фізичної культури і спорту в Донецькій області.

Захід пройшов під головуванням начальника управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимира МИЦИКА.

У студії Донецька в засіданні взяли участь представники управління, керівники фізкультурно-спортивних організацій області. До студій міст і районів були запрошені керівники органів управління фізичною культурою та спортом, директори дитячо-юнацьких спортивних шкіл та «Спорт для всіх», представники спортивної громадськості.

Першим питанням порядку денного стала стратегія розвитку Донецького обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх». Директор Центру Олексій НАЙДЕНКО зазначив, що найбільш актуальним завданням сьогодення є фізичне виховання молодого покоління. З цією метою в Донецькій області проводиться ряд фізкультурно-оздоровчих та спортивно-масових заходів. Серед найбільш масових – соціальний проект «Школа плавання», масові змагання «Веселі старти» серед школярів 10-річного віку, комплекс змагань «Олімпійське літо» в літній канікулярний період, обласний спортивний фестиваль серед дітей та підлітків за місцем проживання. З метою покращення умов для регулярних занять оздоровчою фізичною культурою різних соціальних і вікових груп населення щорічно в Донецькій області проводиться Всеукраїнський місячник «Спорт для всіх – спільна турбота», підчас якого проводиться підготовка спортивних споруд різного типу до весняно-літнього періоду. Проте попри все вищезазначене, існує ряд проблемних питань. Центри фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» відкриті далеко не у всіх районах та містах – на сьогоднішній день функціонують обласний, 20 міських та 2 районних осередки. А ті центри, що здійснюють свою роботу, стикаються з наступними проблемами: невисокий рівень забезпеченості власною спортивною базою, недостатня комплектація інструкторами, нестача фінансування своєї діяльності.

Щомісяця на засіданні громадської колегії з питанням про реалізацію регіональної політики в сфері фізичної культури та спорту виступають представники міст та районів області. Цього разу досвідом роботи ділилися начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Дебальцевської міської ради Людмила ЦИПЛАКОВА та начальник відділу з питань фізичної культури та спорту Селидівської міської ради Сергій ГОРБУНОВ. Серед проблемних питань у Дебальцевому були відзначені: відсутність матеріально-технічної бази комунальної власності, нестача кваліфікованих тренерських кадрів у міській ДЮСШ, низький рівень матеріально-технічної бази в загальноосвітніх закладах. У Селидовому нагальним питанням залишається виділення коштів на реконструкцію плавального басейну міської ДЮСШ, який наразі не працює.

Напрацюваннями у розвитку в нашому регіоні спортивної акробатики поділилася президент федерації спортивної аеробіки та фітнесу Донецької області Аліна ПРИЙМЕНКО. Доповідачка відзначила, що аеробіка розвивається в нашому регіоні з 1992 року, а обласна федерація існує з 1997 року. До складу федерації входять представники семи міст Донеччини, а «справжньою столицею» цього виду спорту в регіоні можна назвати Димитров. У поточному році спортсменки Донеччини брали участь у Всесвітніх іграх, Всесвітній Універсіаді та чемпіонаті Європи. Особливість існування цього виду спорту в області полягає в тому, що тренерську роботу здійснюють представники вищих навчальних закладів, спортивних клубів. Задля покращення роботи федерації актуальним питанням сьогодення є відкриття відділень спортивної аеробіки та фітнесу в дитячо-юнацьких спортивних школах міст регіону.

Також на засіданні громадської колегії були розглянуті питання про аналіз виконання довідки про проведення комплексного виїзду працівників управління в Слов’янський район (26.04.2013); підсумки другого етапу обласного конкурсу проектів місцевого розвитку, що проводить Донецька обласна рада, у 2013 році; моніторинг освітленості сфери фізичної культури і спорту на веб-сайтах управління, міст та районів.

Проведення наступного засідання громадської колегії оперативного вирішення актуальних питань розвитку фізичної культури і спорту в Донецькій області заплановане на 16 січня.

 
11.12.2013

Новини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах