Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Бахмуті відновлює повноцінну діяльність Донецьке вище училище олімпійського резерву ім. С.Бубки

Важливу роль у процесі підготовки спортсменів Донеччини високого класу відіграє Донецьке вище училище олімпійського резерву ім. С.Бубки (далі – ДВУОР ім. С.Бубки). Через проведення антитерористичної операції, заклад переміщено з міста Донецьк до міста Бахмут, де розташований сучасний стадіон «Металург» – єдиний діючий на підконтрольній Україні частині регіону спортивний об’єкт, що має статус бази олімпійської та паралімпійської підготовки.

З вересня 2015 року учні ДВУОР ім. С.Бубки проживають та навчаються в приміщеннях дитячого оздоровчого табору «Вогник».

Задля здійснення заходів щодо покращення умов учбово-тренувального процесу, з балансу Бахмутського педагогічного училища на баланс ДВУОР ім. С.Бубки передано п’ятиповерховий гуртожиток, який знаходиться за адресою: м. Бахмут, вул. Благовіщенська, 43.

На даний час розроблено проектно-кошторисну документацію з реконструкції вищезазначеної будівлі та отримано позитивний висновок державної експертизи. Вартість проекту – 30272,1 тис. грн. Фінансування буде здійснюватися за рахунок коштів Європейського інвестиційного банку. Наразі підписано п’ятисторонню Угоду «Про передачу коштів позики», запущено тендерні процедури.

Але це не вичерпує в повній мірі питання щодо забезпечення житлом та спортивними спорудами учнів та студентів ДВУОР ім.С.Бубки. Для вирішення цієї проблеми, із комунальної власності територіальної громади міста Бахмут на баланс Донецького вищого училища олімпійського резерву ім. С.Бубки передано стадіон «Авангард», площа земельної ділянки якого складає 4.1421 га.

На зазначеній території планується розпочати будівництво п’ятиповерхової прибудови (учбовий корпус на 400 учнів та студентів), відновити футбольне поле, бігові доріжки та у подальшому побудувати спортивний корпус із 50-ти метровим плавальним басейном. На сьогодні за рахунок коштів обласного бюджету (488,8 тис. грн.) виготовлено проектно-кошторисну документацію на першу чергу (будівництво учбового корпусу на 400 учнів та студентів, відновлення стадіону, бігових доріжок) та отримано позитивний висновок експертизи.

Реалізація проекту передбачає появу: адміністративних, медичних та підсобних приміщень, спортивних залів (універсальний ігровий зал, зал важкої атлетики, зал боротьби, зал гімнастики), тиру для стрільби з пнемо-тактичної зброї, футбольного поля 105х68 м з трибунами на 1505 місць, бігових доріжок по колу довжиною 400 м, прямої бігової доріжки для дистанції 100 м, майданчиків для стрибків у довжину та висоту, секторів для штовхання ядра, метання диска та молота, тренувальних футбольного та метального полів, майданчика для тренажерів.

Вартість проекту щодо будівництва учбового корпусу на 400 учнів та студентів по вул. Благовіщенська міста Бахмут (період реалізації 2019-2022 роки) – 176330,862 тис. грн. На 2019 рік передбачено кошти Державного фонду регіонального розвитку в сумі 30734,620 тис. грн. та кошти обласного бюджету в сумі 9220,386 тис. грн. Також ведеться пошук додаткових джерел фінансування.

Вартість проекту щодо реконструкції дренажної системи та штучного покриття футбольного поля 105x68 м на стадіоні «Авангард» – 11999,3 тис. грн. Фінансування відбувається за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету. На сьогоднішній день завершується будівництво основи під укладку штучного покриття.

Здійснення усіх вищезазначених заходів дозволить відновити повноцінне функціонування Донецького вищого училища олімпійського резерву ім. С.Бубки як соціально-значущого інфраструктурного об’єкту, що забезпечує безперервний цілорічний навчально-тренувальний процес та сприяє підготовці спортсменів, які зможуть гідно представляти регіон на всеукраїнському та міжнародному рівнях.

28.12.2018

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах