Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Донецьку відбулося засідання координаційної ради обласних федерацій з неолімпійських видів спорту

Сьогодні, 11 грудня, у Донецькому центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників державної влади, органів місцевого самоврядування відбулося засідання координаційної ради обласних федерацій з неолімпійських видів спорту.

Захід пройшов під головуванням директора Обласного центру фізкультурно-оздоровчої роботи Ігоря Рибалка. Місце у президії також зайняли заступник директора Центру Тетяна Сахно та завідуюча організаційно-методичним відділом Обласного лікарсько-фізкультурного диспансеру Лана Люгайло.

Першим питанням порядку денного стало страхування спортсменів від нещасних випадків під час змагань. Представник страхової компанії «Злагода» Наталя Галенко, пропонуючи послуги представникам обласних федерацій з неолімпійських видів спорту, розкрила нюанси страхування спортсменів на окремі змагання, а також здійснення добровільного медичного страхування на річний термін. Вона зазначила, що клієнтами компанії на сьогоднішній день є гравці хокейного клубу «Донбасс», також страхівки оформлювалися серед учасників Євро-2012, юнацького чемпіонату світу з легкої атлетики 2013 року і багатьох інших спортивних заходів.

Директор Обласного центру фізкультурно-оздоровчої роботи Ігор Рибалка представив проект концепції Донецької області з підготовки спортсменів до участі на X Всесвітніх іграх 2017 року. Основним завданням концепції має стати збільшення представництва спортсменів Донецької області на зазначених змаганнях, які пройдуть у польському місті Вроцлав. Ігор Рибалка зазначив, що в цьому напрямку необхідно приділяти максимальну увагу тим неолімпійським видам спорту, представництво яких в складі збірної України є найбільшим, зокрема: сумо – 34, регбі (регбіліг) – 27, ушу – 13.

Досвідом організації роботи з присутніми поділився директор Донецької обласної федерації рукопашного бою Віктор Кретов. Він зазначив, що на сьогоднішній день Донецький регіон є «двигуном» щодо розвитку рукопашного бою в Україні. Обласною федерацією встановлені контакти з Міжнародною федерацією рукопашного бою, що розташована в Москві, а спортсмени Донеччини беруть активну участь у європейських та світових змаганнях.

Також, згідно порядку денного, були розглянуті такі питання: хід формування календарного плану спортивно-масових заходів Донецької області з неолімпійських видів спорту на 2014 рік; хід проведення звітних та звітно-виборних конференцій обласних федерацій з неолімпійських видів спорту; підбиття підсумків рейтингових очок за розділом «Спортивне майстерність» за 2013 рік та виконання доручень минулої координаційної ради.

Після закінчення розгляду основних питань була проведена урочиста церемонія нагородження кращих спортсменів і тренерів з неолімпійських видів спорту за підсумками ІV кварталу 2013 року. 

 
11.12.2013

Новини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах