Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Бахмут вдруге прийняв змагання з легкоатлетичних стрибків на призи Віталія Петрова

15-16 грудня в місті Бахмут у манежі стадіону «Металург» відбулись Всеукраїнські змагання з легкоатлетичних стрибків на призи заслуженого тренера України Віталія Петрова, що розкрив таланти видатних стрибунів з жердиною, серед яких олімпійські чемпіони Сергій Бубка, Олена Ісинбаєва, Тьяго Сілва.

Нагадаємо, турнір започатковано в 2017 році. У 2018-му до Бахмута завітали понад 100 спортсменів – представники 13 команд з Дніпропетровської, Донецької, Луганської, Миколаївської, Одеської, Харківської областей. Юнаки і дівчата, юніори і юніорки, молодь, жінки і чоловіки боролися за нагороди в усіх видах легкоатлетичних стрибків: з жердиною, у довжину, у висоту та потрійному.

На церемонію урочистого відкриття чемпіонату завітали почесні гості: директор департаменту сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик, начальник управління з питань фізичної культури та спорту Бахмутської міської ради, президент федерації легкої атлетики Донецької області, заслужений тренер України Віктор Лис, головний тренер Донецької області з легкої атлетики Тетяна Серорез, директор Донецького вищого училища олімпійського резерву ім. С.Бубки Ігор Анушкевич, заслужений тренер України з легкої атлетики Ігор Скирда.

«Віталій Опанасович Петров – видатна, добре відома у світовому спортивному середовищі людина, і ми дуже пишаємося, що він є нашим земляком. Сподіваюсь, учасники змагань зможуть відчути теплий прийом Донеччини, а сектори для стрибків стануть для них успішними», - зазначив Володимир Мицик, передаючи спортсменам найщиріші вітання від голови Донецької облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації Олександра Куця.

 

Низку нових особистих рекордів на турнірі продемонстрували стрибуни з жердиною. Серед юнаків наймолодшої категорії з результатом 3 м 90 см переміг представник Харківської області Єгор Решетняк. Серед юнаків категорії U18 кращим з результатом 4 м 80 см став Ігор Корнишев із Дніпра. Донеччину в цій віковій категорії гідно представили Микита Поліщук та Андрій Дибка, які подолали планку на висоті 4 м 40 см та посіли відповідно друге та третє місця.

Серед дівчат категорії до 18 років перемогу з результатом 3 м 40 см здобула Тетяна Гамора з Харкова. Артур Бортніков з Дніпропетровщини виконав норматив майстра спорту України з результатом 5 м 20 см серед юніорів U20. Юлія Максименко з Миколаївської області у змаганнях серед молоді подолала планку, встановлену на висоті 3 м 90 см. Іван Єрьомін серед чоловіків показав результат 5 м 20 см.

У іншому виді легкоатлетичних стрибків – стрибках у висоту – у категорії U16 переміг представник Донецької області Ігор Дрозд (1 м 75 см). Серед юнаків до 18 років з результатом 1 м 95 см першим став Олег Сергієнко з Одещини, другим – Богдан Панченко з Донеччини. Планку на висоті 2 м серед юніорів подолав Денис Пікаш з Харківщини.

Серед стрибунів у довжину результатом 6 м 84 см серед юнаків U16 порадував представник Харківської області Самуель Едокпаі. У секторі між юніорами боротьба розгорнулась між спортсменами Донеччини: Артем Коноваленко стрибнув на 7 м 14 см, Даніїл Горбенко – на 7 м 02 см. Кращою серед юніорок з результатом 5 м 60 см стала Дар’я Діаханова з Харкова.

У потрійному стрибку серед юнаків U16 переміг бахмутчанин Єгор Саутченков (12 м 42 см). Високий результат серед юнаків до 18 років – 14 м 23 см – показав Владислав Харченко з Дніпра. Артем Коноваленко став кращим серед юніорів з результатом 15 м 14 см.

Переможців та призерів чемпіонату нагороджено медалями і грамотами департаменту сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації.

 
 
18.12.2018

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах