Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Владислав Руднєв виборов титул чемпіона світу у бойовому розділі самбо в Бухаресті

З 8 по 11 листопада в місті Бухарест (Румунія) відбувся чемпіонат світу з боротьби самбо серед чоловіків і жінок, присвячений 80-річчю з офіційного дня народження виду спорту «самбо».

Змагання пройшли в Палаці спорту «Sala Polivalenta», де було розіграно 27 комплектів нагород в трьох дисциплінах: серед чоловіків, жінок і бойовий розділ самбо. Окрім медалей, переможці та призери розділили між собою ще й призовий фонд, встановлений Міжнародною федерацією самбо (FIAS).

За трансляцією змагань на своїх телеекранах спостерігали глядачі та вболівальники 20 країн світу. Цікаво, що вперше онлайн-трансляція фіналів чемпіонату світу була показана на олімпійському каналі «Olympic channel».

У складі національної збірної команди України Донецьку область представили Владислав Руднєв (вагова категорія до 74 кг) та Дмитро Стеценко (вагова категорія до 90 кг).

Перший день змагань приніс національній збірній п’ять нагород – два «золота», два «срібла» і «бронзу». Планетарних чемпіонів нам подарував бойовий розділ, в якому українці вигравали титул чотири роки тому - на форумі в Японії на найвищу сходинку п’єдесталу зійшов киянин Ігор Северин у вазі до 62 кг.

І от на світовій першості, присвяченій офіційному 80-річчю самбо, вже в перший день блискучу дострокову перемогу в бойовому розділі самбо одержав Владислав Руднєв. У фінальній сутичці вагової категорії до 74 кг після прийому Владислава його суперник Даірбек Каряєв із Киргизстану здався. Отже нашому спортсмену вдалося зробити дубль - він є чинним чемпіоном Європи.

Дмитру Стеценку за підсумками сутичок посів п’яту сходинку чемпіонату світу в ваговій категорії до 90 кг.

Загалом за результатами чемпіонату світу команда України привезла додому зі столиці Румунії 11 нагород: дві «золоті», чотири «срібні» і п’ять «бронзових».

У командній першості наша збірна з бойового розділу, на рахунку якої два «золота», два «срібла» і одна «бронза», здобула срібний кубок чемпіонату світу.

Слід зазначити, що Владислав Руднєв і Дмитро Стеценко є кандидатами на отримання обласних стипендій Донецької облдержадміністрації.

16.11.2018

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах