Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Урочиста зустріч у Донецькій облдержадміністрації в День фізичної культури і спорту

8 вересня в Краматорську, у конференц-залі Донецької облдержадміністрації, відбулась урочиста зустріч з нагоди Дня фізичної культури і спорту. Провідних спортсменів, тренерів, фахівців сфери зі святом привітали голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Олександр Куць, директор департаменту сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик, голова громадської спілки «Федерація футболу Донецької області», народний депутат України Максим Єфімов.

Захід розпочався з виконання державного гімну України, після чого директор департаменту сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик звернувся до присутніх з привітанням, повідомив, що найкращим представникам сфери фізкультури і спору підготовлені заслужені нагороди, і запросив до слова голову Донецької облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації Олександра Куця.

«Шановні спортсмени, тренери, шановні фахівці департаменту фізичної культури і спорту! - звернувся до присутніх Олександр Куць. - Сьогодні Україна відзначає День фізичної культури і спорту – свято спорту, сили, здоров’я, мужності і краси. Мені дуже приємно саме в цей важливий для вас день зустрітися з вами і від імені обласної державної адміністрації, від себе особисто передати найтепліші, найщиріші слова вітання і слова побажань вам здоров’я, добра, миру, злагоди, наснаги і перемог. Перемог не тільки на спортивній арені – перемог по життю, завжди і скрізь.

Ми пишаємося тим, що спортсмени Донеччини дуже гідно представляють свою рідну область і нашу Україну на різноманітних змаганнях і щодня підтверджують своє реноме атлетів найвищого класу. Ви знаєте, ваше прагнення до перемоги є прикладом для нашого молодого покоління.

Вагомий внесок у високі результати, безумовно, належить вашим тренерам і наставникам. Я розумію, як тяжко зараз організовувати і здійснювати тренувальний процес, і тому звертаюсь до вас, шановні тренери, зі словами щирої подяки, з надією на розуміння і вірою в те, що ми відбудуємо, відновимо всю спортивну інфраструктуру і надамо належну шану нашим спортсменам, створимо відповідні умови.

Я чітко розумію, що зараз, як ніколи, нам потрібно залучити нашу молодь до занять фізичною культурою та спортом. Я чітко розумію, що нам потрібна розвинута та доступна матеріально-спортивна база. Так, ми розпочали реалізацію низки інфраструктурних проектів. Це і будівництво олімпійської спортивної бази в Святогірську. Це і проект по відновленню повноцінної діяльності вищого училища олімпійського резерву імені Сергія Бубки. Це і відновлення лікарсько-фізкультурного диспансеру.

Обласна державна адміністрація продовжує виплачувати стипендії з олімпійських, неолімпійських видів спорту, видів спорту для осіб з інвалідністю. Ми продовжуємо виплачувати одноразові грошові допомоги спортсменам, які успішно виступають на міжнародній арені.

Ми розуміємо, що цього недостатньо, але вже це дає вагомий результат. Лише цього року наші спортсмени здобули 1800 нагород різного ґатунку, 204 з них – на міжнародній арені. Я впевнений у тому, що вам, спортсменам, за допомоги ваших тренерів, наставників, за допомоги департаменту фізкультури і спорту, за допомоги обласної державної адміністрації, керівництва держави, президента України будуть підкорятися найвищі спортивні досягнення, яких ви прагнете. Я вітаю вас зі світом, слава нашим спортсменам і слава Україні!».

 

Очільник регіону вручив Почесні грамоти і подяки Міністерства молоді та спорту України, облдержадміністрації, сертифікати на виплату одноразових грошових винагород, відзнаки «Кращий спортсмен та тренер місяця», посвідчення про присвоєння спортивних звань.

Після нагородження Володимир Мицик запросив до центрального мікрофона голову громадської спілки «Федерація футболу Донецької області», народного депутата України Максима Єфімова.

«Вітаю всіх з чудовим святом сили духу, сили волі, здорового способу життя, - сказав Максим Єфімов. - Звичайно ж, ми пишаємося перемогами спортсменів Донеччини, тому що вони є відображенням донецького характеру, характеру нашої країни, і ми сподіваємося на нові перемоги і звершення.

Як голова Федерації футболу Донецької області хочу подякувати за те, що наразі футбол, який є одним з наймасовіших видів спорту, переживає в регіоні друге народження. Напевне вам відомо, що до усіх оцих подій на Донеччині було приблизно 130 пришкільних майданчиків зі штучним покриттям, а за минулий рік побудовано ще понад 100 майданчиків. Тобто практично стільки ж, скільки за увесь період незалежності України.

Наразі учні двадцяти шкіл Краматорська беруть участь у змаганнях Ліги шкільного футболу, яка об’єднує практично тисячу дітей. Замість того, щоб займатися незрозуміло чим, юнаки віком вісім-десять років присвячують час футболу, який долучає молодь до здорового способу життя.

Крім того, вам відомо, що третій рік поспіль у День міста Краматорська ми проводимо масштабний біговий захід – напівмарафон, марафон. І бачимо позитивну динаміку: у перший рік – 700 учасників, у другий рік – півтори тисячі, цього року очікуємо 2500-3000 учасників. Завдяки облдержадміністрації в кожному парку відпочинку, які будуються і реконструюються, різні групи мешканців Краматорська займаються аеробікою, фітнесом, волейболом та іншими видами спорту.

Сьогодні область змінюється на краще і отримує нове фізкультурне життя. Я з цим усіх вітаю і бажаю ще більших цілей, задач і звершень!».

 

Далі Володимир Мицик запросив до трибуни заслуженого тренера України з легкої атлетики Анатолія Бойка.

«Шановні керівники нашої Донецької області! - звернувся до президії Анатолій Бойко. - Від імені і за дорученням легкоатлетів, спортсменів і тренерів з інших видів спорту дозвольте щиро подякувати за те, що ви приділяєте велику увагу відновленню структури спорту регіону.

В усякому разі, легкоатлетична інфраструктура – на найвищому рівні. Стадіон, манеж, поруч готель, тощо в місті Бахмут – це чудові умови і для легкої атлетики, і для інваспорту, і для низки інших видів спорту. Усі ми хочемо, що саме так ви продовжували і надалі.

Спортивне життя триває, незабаром наступні Олімпійські ігри, що відбудуться в 2020 році в Токіо. Ми даємо обіцянку докласти максимальних зусиль, що підтримати спортивну славу нашої Донецької області на найвищому рівні. Спасибі вам!».

 

Далі Володимир Мицик запросив до слова заслуженого майстра спорту України з плавання, шестиразового паралімпійського чемпіона, Героя України Віктора Смирнова.

«Хочу привітати всіх з Днем фізичної культури і спорту, побажати здоров’я, щастя і найвищих досягнень, - сказав Віктор Смирнов. - Наші спортивні результати і досягнення є наслідком спільної роботи спортсменів, тренерів, підтримки міста і області, Олімпійського і Паралімпійського комітетів. Призначення обласних стипендій – для нас це насправді значна підтримка.

Висловлюю вдячність облдержадміністрації, департаменту сім’ї, молоді та спорту за програму будівництва футбольних полів зі штучним покриттям і майданчиків з вуличними тренажерами. Завдяки цьому люди отримали можливість займатися спортом безкоштовно, адже не кожен може придбати за 500-700 гривень абонемент на відвідування спортзалу.

Також хочу подякувати за виділення фінансування на будівництво ліфта в басейні міста Слов’янськ і дуже сподіваюся, що найближчим часом цей проект буде реалізовано. Адже люди, які приїжджають на Словкурорт, і наші візочники мають отримати повноцінний доступ до спортивного об’єкту.

У Слов’янську відбувався конкурс проектів, і мешканці сформували 33 пропозиції, з яких 40 відсотків – на спортивну тематику. У зв’язку з цим звертаюсь до вас з проханням посприяти фінансуванню будівництва спортивного комплексу, у якому можна буде тренуватися і проводити змагання високого рівня. А від депутатів міської ради можу запевнити, що місто надасть землю і виконає проектно-кошторисну документацію, а потім візьме на баланс цей спорткомплекс.

Я дуже сподіваюсь, що в нашому регіоні буде створено спортивну базу і у нас не буде потреби шукати по Україні спортивні споруди, де можна тренуватись і досягати високих результатів».

 

Далі Володимир Мицик запросив до мікрофона заслуженого тренера України з легкої атлетики Михайла Марченка, який нещодавно долучився до спортивної сім’ї Донецької області.

«Щиросердно вітаю всіх зі святом, - сказав Михайло Марченко. - Сподіваюсь, ми зібрались не вперше і не востаннє. Я людина нова у вашому колективі, але за цей рік вже встиг відчути силу Донбасу і впевненості в завтрашньому дні. Тому хочу висловити подяку керівництву школи вищої спортивної майстерності, обласної адміністрації, департаменту сім’ї, молоді та спорту – за підтримку спортсменів вищого рівня, які входять до складу штатної збірної команди України з легкої атлетики.

Упевнений, що такої підтримки не мають атлети в жодній області нашої країни. Особливо відчуваємо я і мої спортсмени – з невеличкого міста Прилуки на Чернігівщині, де легкій атлетиці приділяється слабка увага. І це при тому, що всі мої підопічні є претендентами на участь в Олімпійських іграх в Токіо. Я впевнений, що ми прийшли в Донецьку області не на рік, не на два, навіть не на один олімпійський цикл. Адже нам тут комфортно, зручно і краще, ніж у будь-якому регіоні Україні.

На знак нашої дружби і подальшого багаторічного співробітництва хочу подарувати невеличкий сувенір – тарілку з зображенням Свято-Троїцького Густинського монастиря. Він є ровесником вашої Свято-Успенської Святогірської Лаври, їх побудовано одночасно у XVI сторіччі, і досі між ними існують тісні зв’язки. Сподіваюсь, що й наш зв’язок також буде міцним і довготривалим».

 

По закінченню нагородження і виступів відбулась прес-конференція за участю Олександра Куця, Володимира Мицика, Максима Єфімова, триразового переможця чемпіонату Європи-2018 з плавання серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату, автора світового рекорду Ярослава Семененка, майстра спорту України міжнародного класу з легкої атлетики Сергія Смелика, заслуженого тренера України з легкої атлетики Михайла Марченка.

 

Більше світлин з заходу – на нашій сторінці у Facebook: www.facebook.com/donsportmolod (альбом – за посиланням).

09.09.2018

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах