Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Буллітна перемога ХК «Донбас»

Матчем проти нижньокамського «Нафтохіміка» донецька команда закінчувала домашню серію ігор. Після красивих і впевнених «вікторій» над лідерами східної конференції «Донбас» здобув дещо вимучену перемогу над ніжньокамцями. До слова, у цьому матчі донеччани ще раз підтвердили усталену тезу про те, що грати проти лідерів донецькій команді значно легше, ніж проти команд, наближених до «підвалу» турнірної таблиці.

Перший період вийшов в’язким і малоцікавим. «Донбас» володів територією, контролював шайбу, але для того, щоб пробити воротаря гостей, цього виявилося замало.

Після першої перерви «Донбас» заграв активніше. Біля воріт «Нафтохіміка» стали виникати моменти, але воротар гостей ловив все що можна і не можна. У середині періоду на арені «Дружба» виникли проблеми з освітленням. Здавалося, пауза, що виникла, зіграє на руку гостям і зведе нанівець наростаючу активність донеччан. Але все вийшло навпаки. Відразу після відновлення гри донецькі хокеїсти закинули довгоочікувану шайбу. Євген Дадонов зробив своєчасну передачу на п’ятачок, де Вацлав Недорост зміг переграти голкіпера «Нафтохіміка».

У третьому періоді «Донбас» свідомо віддав ініціативу ніжньокамцям, намагаючись зловити гостей на контратаці. Шанс вирішити все був, коли Робітайл і Подхрадські викочувалися два в одного. Гравці «Донбасу» робили все правильно, але Мет Далтон здійснив просто неймовірний сейв. Чим менше часу залишалося до кінця поєдинку, тим сміливіше атакував «Нафтохімік», що в підсумку принесло свої плоди. Рахунок став рівним за 39 (!) секунд до кінця. Ледве Далтон поступився місцем на майданчику шостому польовому гравцю, як Бірюков невідпорно кинув від синьої лінії. Закритий і своїми і чужими, Лейтон просто не встиг зреагувати.

В овертаймі переважав обережний хокей. Ніхто не хотів ризикувати, адже одна єдина помилка могла перекреслити всі надії на успіх. У підсумку переможця довелося визначати в серії штрафних кидків, де удача супроводжувала «Донбас». Переможний буліт на свій рахунок записав нападник донеччан Максим Якуценя.

«Донбас» (Донецьк) - «Нафтохімік» (Нижньокамськ) – 2:1 Б (0:0, 1:0, 0:1, 0:0, 1:0)

Серія буллітів: Людучин – воротар; Робітайл – гол; Миловзоров – гол; Якуценя – гол; Коукал – гол; Дадонов – воротар; Робітайл – воротар; Миловзоров – воротар; Якуценя – гол; Коукал – воротар.

Шайби: 1:0. Недорост (Дадонов) - 32:25; 1:1. Бірюков (Миловзоров) - 59:21 - 6х5.

«Донбас»: 49.Лейтон. 27.Коларж - 7.Бартуліс, 92.Лайне - 26.Федотенко - 15.Віртанен; 5.Уілсон - 37.Подхрадські, 63.Дадонов - 14.Недорост - 28.Якуценя; 4.Сильницький - 51.Разін, 24. Благой - 16.Робітайл - 19.Кііскінен; 88.Торянік - 34.Белухін - 45.Захаров; 23.Квітченко.

«Нафтохімік»: 30.Далтон. 44.Белов - 75.Мамашев, 7.Толпеко - 42.Коукал - 70.Миловзоров; 5.Березін - 12.Космачев, 17.Куліков - 8.Цібак - 26.Осала; 87.Романов - 80.Яруллін, 94. Якимов - 52.Таратухін - 9.Людучин; 19.Бірюков - 18.Мнацян, 39.Рибін - 71.Полигалов - 15.Хохряков.

Воротарі: Лейтон - Далтон

Кидки: 32 – 25; штраф: 4 – 8; вкидання: 36 – 26.

Фото - http://hcdonbass.com/

 
29.11.2013

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах